Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Keuken 26 feb 2020

Een keuken met veel ramen? Zo kan je de beperkte ruimte optimaal benutten

Hoewel we in elke ruimte zouden tekenen voor veel ramen en daglicht, kunnen veel ramen in de keuken soms toch lastig zijn. Je hebt dan immers geen ruimte voor hoge keukenkastjes voor al je boodschappen. Het is lastig, maar niet onmogelijk. Een keuken met veel ramen indelen kan je daarom het beste doen met deze tips in je achterhoofd.

Het is namelijk écht wel mogelijk om jouw keuken met veel ramen functioneel in te richten.

Zo richt je een keuken met veel ramen in

1. Maak je keukenblad zo lang mogelijk

Hoe langer het keukenblad, hoe meer werkruimte én kastruimte je hebt. Probeer daarom het keukenblad zo veel mogelijk uit te trekken. Misschien scheelt het slechts 10 centimeter, maar wie weet is dat precíés de extra ruimte die je nodig hebt om je koffiezetapparaat neer te zetten.

2. Ga voor lades in plaats van kastjes

Bij een lage keuken is het handiger om voor lades te kiezen in plaats van kastjes. Zeg maar eerlijk: die instant aardappelpuree die helemaal achterin op de onderste plank van jouw keukenkastje staat, die haal je waarschijnlijk nooit meer tevoorschijn. Met lades heb je hier geen last van. Handig!

3. Gebruik het plafond

Als je geen muren kunt gebruiken, gebruik dan het plafond! Schroef vier haken in het plafond en hang hier een stevige constructie met een plank aan. Deze extra plankruimte kan je natuurlijk volledig inrichten zoals je zelf wilt. Zorg er wel voor dat de plank niet te laag hangt om jouw uitzicht zo min mogelijk te blokken.

In het voorbeeld hierboven is de plank gebruikt als plek om kruiden op te hangen, maar je kunt er zo creatief mee zijn als je zelf wilt. Gebruik de extra ruimte bijvoorbeeld voor keukengerei zoals spatels en soeplepels.

4. Gebruik je vensterbank

Geen keukenkastjes, maar wel een vensterbank? Deze kan je natuurlijk ook prima gebruiken om spullen neer te zetten. Wissel woonaccessoires af met praktische items om de vensterbank in de keuken zowel stijlvol als nuttig te maken.

Nog meer tips voor de keuken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Een keuken met veel ramen? Zo kan je de beperkte ruimte optimaal benutten
Sluiten