Renée Leeuw
Renée Leeuw Keuken 7 jan 2016

Keuken met hoog plafond? Zo benut je de ruimte het best!

Heb jij thuis een keuken met hoog plafond en weet je niet helemaal hoe je met al die ruimte om moet gaan? We begrijpen best dat het lastig kan zijn om zo’n hoogte goed te benutten. Want hoewel het heel fijn is dat je zoveel ruimte boven je hoofd hebt, kan die ruimte ook verraderlijk zijn. De kans dat je de muur vult met planken is namelijk groot en hoewel dat heel praktisch is, kan de keuken daardoor al gauw rommelig lijken.

Daarom geven we je in dit artikel een aantal tips en ideeën zodat jij het beste uit de hoogte haalt.

ec57e6698cd3e9073ece36d850116ec0
Bron: nice leak

Hang iets aan het plafond

Dit is vooral een slimme tip voor de keuken met kookeiland. Hang boven het kookeiland een rek aan het plafond voor je pannen, spatels, grote lepels en ander kookgerei. Dit geeft de keuken meteen een levendige sfeer.

ffcf7823a08ff3c8e071b561415c4fab
Bron: HomeAdore

Maak een kastenwand tot aan het plafond

Het grootste voordeel van een hoog plafond is misschien nog wel dat je meer opbergruimte kunt creëren. Gewoon de hoogte in werken, ook als je zelf niet zo groot bent. Zorg ervoor dat je de belangrijkste spullen, die je het meest gebruikt, op de lage planken stalt. De keukenspullen die je minder vaak nodig hebt, kun je dan bovenin de kast plaatsen. Zet een ladder in de keuken zodat je er wel bij kunt wanneer het nodig is.

keuken met hoog plafond
Bron: Flow

Maak een statement met verlichting

Één van de meest belangrijke onderdelen van de ruimte is de verlichting. Lampen kunnen een ruimte maken of kraken. Juist in een grote keuken met een hoog plafond mag je met de verlichting best groots uitpakken. Hang bijvoorbeeld een grote kroonluchter aan het plafond of een bijzonder opvallende moderne lamp om echt een statement te maken en de ruimte te vullen. Je kan de lampen het best laag hangen om zo de ruimte optisch meer bij elkaar te brengen, waardoor de hoogte minder benadrukt wordt.

fe1affd8b3dec7a4f3b77e7b91c6a665

Laat de afzuigkap zien

Volgens de keukentrends van 2016 mag de afzuigkap weer gezien worden. Goed nieuws dus voor iedereen die een keuken met hoog plafond heeft. Met de afzuigkap kun je namelijk de ruimte optisch ‘breken’ en opvullen.

2f76248a6273294ff1d783be75d74a08

Bouw een mezzanine

Als je de hoogte pas echt wilt benadrukken, kun je het natuurlijk ook groots uitpakken door een tweede verdieping te bouwen. Maak een mezzanine boven het aanrecht en creëer zo meteen extra ruimte voor bijvoorbeeld een home office. Vooral een goede tip voor iedereen die nét even wat kleiner woont.

Ben jij helaas niet gezegend met een hoog plafond, maar zou je wel graag die illusie wekken? Wij geven je vier slimme tips voor het faken van een hoog plafond.

Reageer op artikel:
Keuken met hoog plafond? Zo benut je de ruimte het best!
Sluiten