Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Keuken 5 aug 2021

Deze trendy kleuren zijn in 2021 helemaal hip in de keuken

Move over grijze, witte en zwarte keukens. Wat ons betreft is de tijd van de mat zwarte keuken echt voorbij, wij hebben behoefte aan meer kleur in huis. In dit artikel delen we 4 hippe kleuren voor de keuken die in 2021 helemaal in zijn.

Plan na het lezen van dit artikel maar een tripje naar de bouwmarkt, want we zijn ervan overtuigd dat je hierna je mouwen op wilt stropen en aan de slag wilt met jouw favoriete kleur.

4 hippe kleuren voor in de keuken

1. Donkerblauw

De populariteit van de zwarte keuken heeft de donkerblauwe keuken de afgelopen jaren nogal overschaduwd. Zonde, vinden we, want donkerblauw in de keuken is een hele goede optie. Donkerblauw is een diepe kleur met veel dynamiek, en je kunt zowel voor de matte als een glanzende finish gaan.

Qua accessoires of accentkleur kan je helemaal los, want er matcht veel met donkerblauw. Houd het chique en ga voor goud, of kies juist voor een felle neon kleur als oranje of roze om de ruimte lekker speels te maken.

2. Groen

Donkergroen, lichtgroen, you can do whatever you like. Nu onze woonkamers vol staan met kamerplanten en we ook in de woonkamer steeds vaker groen op de muur zien, is de keuken aan de beurt. Ga voor groene keukenkastjes of juist voor zwarte keukenkastjes met een groene muur. Enne, uiteraard mogen de planten in deze groene keuken niet ontbreken.

Wil je de kamerplanten extra op laten vallen? Kies dan eens geen groene kamerplanten, maar ga voor kamerplanten met roze blad. Da’s nog eens een leuke manier om meer kleur in huis te halen.

Je keuken stylen: zó kan je het beste jouw aanrecht decoreren

3. Rood

Gevalletje you either love it or you hate it, maar volgens Decoist zien we tegenwoordig ook steeds vaker rode keukens. En toegegeven, als je voor een stijlvolle optie gaat dan kan rood echt tof zijn.

Rood is een statement, het is een aanwezige kleur waar je niet even snel doorheen kijkt. Dat kan lastig zijn als je binnen een paar jaar jouw huis weer wilt verkopen, maar hé, als je gek bent op rood dan kunnen we alleen maar zeggen dat je ervoor moet gaan.

4. Combineer kleuren

De laatste tip die we je gaan geven, omvat niet één kleur. Een keukentrend van de afgelopen tijd is het combineren van kleuren. Want waarom zou je voor één kleur gaan als je de hele regenboog hebt om uit te kiezen?

Balans is wel het keyword wat je niet uit het oog moet verliezen als je voor meerdere kleuren gaat. Zorg voor een uitgebalanceerd kleurenpalet, want je wilt niet dat jouw keuken je laat denken aan de lokale kermis.

Alles wat je wilt weten over de laatste keukentrends (met tips van Mandemakers!)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Decoist

Reageer op artikel:
Deze trendy kleuren zijn in 2021 helemaal hip in de keuken
Sluiten