Jaime Andreas
Jaime Andreas Keuken 15 jun 2020

Echt doen: je keuken gezellig maken met deze handige tips

Geloof me: koken in een gezellige keuken waar je je fijn voelt, is echt zoveel leuker. Koken voelt misschien vaak als een repetitieve taak. Je keuken gezellig maken kan ervoor zorgen dat dit gevoel helemaal weg gaat en je hebt er maar weinig voor nodig.

Geef je keuken een volledig nieuwe uitstraling met maar een paar kleine aanpassingen.

Je keuken gezellig maken met deze tips

1. Zet mooie spullen op display

Zet spullen waar je trots op bent op display in je keuken. Bijvoorbeeld op handige planken waar je ze snel kan pakken of in een vitrinekast. Denk hierbij aan mooi servies, dikke kookboeken of mooie spullen waar je graag mee bakt. Door ze een speciaal plekje te geven, worden ze een mooi decoratief item in je interieur.

2. Meer kleur

Door je keuken een frisse nieuwe kleur te geven, blaas je de keuken nieuw leven in. Je kunt het groots aanpakken en gelijk de muren verven. Maar je kunt ook kleur toevoegen door kleurrijke theedoeken aan te schaffen of een vaas met mooie bloemen op het aanrecht te zetten als je daar ruimte voor hebt.

3. Levendig met planten

Je hoort het goed: planten en bloemen in je keuken kunnen heel goed. Er zijn een aantal planten erg geschikt voor de keuken. Het groen van de planten geeft je keuken extra leven en persoonlijkheid.

4. Goed licht

Je keuken gezellig maken kan ook met behulp van het juiste licht. Gebruik bijvoorbeeld een mooie lamp om echt een statement te maken. Een lamp lijkt onbelangrijk, maar kan echt een eyecatcher zijn.

5. Houd het opgeruimd

Rommel kan er al snel voor zorgen dat de keuken vol en onrustig voelt. Creëer meer kalmte door je keuken altijd opgeruimd te houden en geregeld schoon te maken. Houd je aanrecht vrij van spullen die er niet horen te liggen.

6. Een lekker geurtje

Alle zintuigen zijn belangrijk wanneer je gezelligheid wil creëren. Nadat je een keertje een geurig gerecht hebt gekookt, ruikt je keuken meestal niet zo fris. Zorg voor een lekker geurtje met behulp van citroen, essentiële oliën of andere handige dingen om vieze geurtjes te verwijderen.

Meer inspiratie voor je keuken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Echt doen: je keuken gezellig maken met deze handige tips
Sluiten