Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Binnenkijken 7 aug 2019

Deze keuken met bakstenen muur is klein maar fijn

Een bakstenen muur in de keuken staat stiekem nog steeds hoog op ons wensenlijstje. Je kunt er immers alle kanten mee op: als je ‘m met zwart combineert heeft het geheel een industriële uitstraling, maar deze keuken met groene kastjes en zo’n muur heeft ook ons hart gestolen. En dat geldt ook voor de witte keuken met bakstenen muur in het appartement dat we je vandaag laten zien!

Die keuken is ook nog eens lekker licht, waardoor de keuken al helemaal de plek is waar we uren zouden willen doorbrengen (en dat moet trouwens ook, want het is ook meteen de woonkamer.)

Foto van keuken met bakstenen muur 2
Foto van keuken met bakstenen muur 3

Een witte keuken met bakstenen muur

Dit is toch prachtig? De keuken zelf is helemaal niet speciaal – oké, de koelkast met stalen deur maakt ‘m wel een beetje leuker, maar de witte keukenkastjes zijn erg basic. Dat valt echter totaal niet op door de bakstenen muur, die er een rauw én stijlvol tintje aan geeft.

Foto van keuken met bakstenen muur 4

Over het algemeen zijn we vooral van de opgeruimde keukens, maar in dit geval zijn we toch wel blij dat de bewoners een hoekje van hun aanrecht vrij hebben gemaakt voor wat decoratie. Samen met het ingelijste stilleven erboven voegen die net toe wat de muur nog nodig had.

En nee, een stilleven is lang niet altijd saai – er is meer in die categorie dan geschilderde fruitschalen en bloemen.

Foto van keuken met bakstenen muur 5

De keuken heeft trouwens ook nogal wat groen – en dan bedoelen we geen kleine plantjes in de vensterbank, maar gewoon een klein boompje. Dat kan niet voor elk raam omdat het minder licht doorlaat, maar deze keuken is zo licht dat het boompje juist een leuke Mediterrane touch toevoegt.

Foto van Scandinavische woonkamer 1
Foto van Scandinavische woonkamer 3

Een Scandinavische woonkamer met heel. veel. kussens.

De keuken is dus ook meteen de woonkamer, maar eigenlijk maakt dat het alleen maar knusser. Het zitgedeelte is heerlijk Scandinavisch, met een gallery wall in neutrale tinten en natuurlijk een bank vól kussens in aardekleuren en een dekentje. Jup, dit schreeuwt gewoon hygge.

Foto van Scandinavische woonkamer 2

We zijn trouwens ook nogal fan van de lamp in een toffe opvallende vorm, met name in combinatie met het vloerkleed dat eenzelfde soort patroon heeft. Het vloerkleed bakent het zitgedeelte af van het eetgedeelte, waardoor de kleine ruimte toch een fijne indeling heeft.

Die 2-in-1-ruimte is eigenlijk zelfs heel voordelig, omdat je nu vanaf de bank uitzicht hebt op de toffe bakstenen muur.

Foto van Scandinavische slaapkamer 1
Foto van Scandinavische slaapkamer 2

Meer kussens zien we uiteraard in de slaapkamer, waar comfort uitstralen misschien nog wel belangrijker is dan op de bank. En ja, we hebben een stilleven van bloemen net een beetje saai genoemd, maar hier valt dat heel erg mee.

Dat komt vooral omdat de bloemen op het schilderij qua stijl heel erg lijken op de bloemen die in vaasjes naast het bed staan, en die zijn eigenlijk juist heel schattig.

Foto van Scandinavische slaapkamer 3

Maar meer houden we nog van de bloemen die niet in de vaasjes staan, maar aan de muur hangen. Hangende vaasjes for the win! Bonuspunt: die stoot je ook een stuk minder gemakkelijk om als je je ‘s ochtends gapend uitrekt. Combineer ze met gouden nachtlampjes en je romantische slaapkamer is helemaal af.

Meer toffe appartementen met bakstenen muur:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Alvhem

Reageer op artikel:
Deze keuken met bakstenen muur is klein maar fijn
Sluiten