Je gaat verhuizen. Versier je je huis met kerstversiering als het te koop staat?

Het verkopen van je huis rond de feestdagen is een aparte periode. Eigenlijk wil je je huis versieren met kerstdecoraties, maar je weet ook dat er meerdere eventuele kopers langs kunnen komen. Je huis moet er dus wel tip top uitzien. Dus dan rest de vraag: moet je nou wel of geen kerstversieringen in huis ophangen als je huis te koop staat?

Helaas is er geen ja of nee antwoord op deze vraag. Sommige mensen vinden dat het een no-go is, terwijl andere mensen het juist wel aanmoedigen. Wij hebben de twee opties voor je neergezet met argumenten, zodat je voor jezelf kan bepalen wat voor jou de beste optie is.

kersversieringen huis verkopen

Je huis NIET met kerstversieringen versieren

Ben jij iemand die helemaal los gaat met de kerstversieringen? Misschien is het handig om dat dit jaar even niet te doen. Je wilt bovendien je huis verkopen, en daarvoor moet je huis zo neutraal mogelijk zijn.

De kopers moeten tijdens het bezichtigen van een huis letten op de hoeveelheid ruimte, vierkante meters en ruimte op de muren. Ze willen hun eigen ideeën kunnen ‘zien’ in het huis dat ze bezichtigen. Als het huis dan vol staat met kerstversieringen wordt dat lastiger. Het kan dan zijn dat het langer duurt voordat jij je huis verkoopt. Jouw smaak is niet universeel en dus niet geschikt voor het verkopen van je huis.

Daarnaast zijn er tegenwoordig veel verschillende geloofsovertuigingen die de feestdagen allemaal op een andere manier vieren. Sommige mensen vieren Kerstmis, andere mensen vieren Chanoeka of vieren de feestdagen op een andere manier. Jouw versieringen kunnen dus afleiden van het huis en kan zelfs een negatieve herinnering bij mensen achter laten.

Om het dus zo makkelijk mogelijk te maken kan je het beste je huis tijdens de feestdagen neutraal houden.

JAWEL, kerstversieringen zijn leuk!

Toch horen we ook andere verhalen. Veel kopers vinden het juist heel leuk als een huis versierd is en sommige kopers verwachten het zelfs. Ga alleen niet over the top met de decoraties. Het is niet nodig om elk gedeelte van je huis vol te proppen met versieringen. Er moet namelijk wel genoeg van de ruimte overblijven voor de kopers om te zien.

Je kan wel op een normale manier je huis versieren. Een niet al te grote versierde kerstboom kan prima en hier en daar nog wat lichtjes moet ook kunnen. Zolang je het maar rustig houdt. Hou het daarnaast ook smaakvol. Je kan daarom ook beter de neutrale versieringen uit de dozen te halen.

Het is misschien nog een idee om je kerstboom op een salontafel te zetten. Zo zien de kopers meer van de grond. Door grote items op de grond te zetten kan het zijn dat het huis volgepropt lijkt, en dat wil je natuurlijk niet uitstralen. Door meer van de grond te tonen kan je dat vermijden.

Probeer wel de bijzondere punten van je huis uit te lichten. Heb je bijvoorbeeld een grote tuin of een mooi terras? Dan kan je die punten uitlichten door er lampjes te hangen, zodat het tijdens een avondbezichtiging ook zichtbaar is.

Ook zo dol op kerst?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Je gaat verhuizen. Versier je je huis met kerstversiering als het te koop staat?
Sluiten