Judith Tielemans
Judith Tielemans Keuken 1 dec 2021

Met deze kerstversiering voor in de keuken kom je meteen in de feestsfeer

Je keuken is misschien wel de plek waar je rond de kerst het meeste te vinden bent. Misschien om snel even een hapje in elkaar te flansen, of juist de sterren van de hemel te koken. Bij welke categorie je dan ook past: een gezellige keuken is een goede keuken.

En dus opperen wij vijf ideeën voor kerstversiering om deze ruimte klaar te maken voor the most wonderful time of the year.

1. Plant een miniatuur kerstboom in de keuken

Misschien wel één van de meest eenvoudige tips die wij kunnen noemen, is het kopen van een mini kerstboompje. Zo gepiept en je keuken ziet er direct gezellig uit. Een minatuurversie van een kerstboom kun je in de winkel al voor minder dan een tientje scoren.

Of beter nog: breng een bezoek aan de kringloop en wandel binnen de kortste keren naar buiten met een kerstboompje voor slechts een paar euro.

Ben je in een creatieve bui? Versier dan je kruidenboompje, zodat het de look en feel van een kerstboom krijgt. Functioneel én schattig in één!

 

2. Transformeer een wekpot tot een kerststuk

Super origineel! Deze tutorial laat zien hoe je van een (wek)pot een kerststukje maakt. Deze creatieveling is aan de slag gegaan met lampjes, zand en koekjes, maar je kunt het zo gek maken als je wilt.

Wie weet heb je nog een verzameling aan gelukspoppetjes, die je in de kerstsferen kunt brengen, of knip een stuk van de kerstboom af. Eén ding is zeker: je kunt hier echt je creativiteit in kwijt.

3. Versier de stoelen in je keuken

Heb jij ook een kookeiland in je keuken staan net als deze Instagrammer? Dan is deze tip echt iets voor jou. Versier de stoelen met een leuke kerstkrans of wees creatief en maak een slinger van kerststukken. Misschien heb je nog wel kerstmannetjes over, die niet meer in de boom passen, of vind je op zolder nog schattige kerstversiering. Ook hier geldt: gebruik je creativititeit!

4. Haal kerstservies in huis

Wil je direct in de kerstsferen komen? Haal dan feestelijk servies in huis! Met leuke bordjes worden je zelfgemaakte scones of appelgebakjes ook nog eens veel gezelliger om te serveren. Zo biedt HEMA  schattige kerstservetten aan en vind je bij Madame la Poule handgeschilderde keramieke bordjes.

5. Hang een kerstkrans op of andere kerstversiering

Wie zegt dat een kerstkrans alleen voor de deur mag hangen? In de keuken is ‘ie ook hartstikke welkom! Eentje zelf maken is best ingewikkeld, maar gelukkig zijn ze ook in de winkel te verkrijgen. Zo kun je ze online vinden in de vorm van een hulst onder de twintig euro.

Of maak de blits met een ‘merry christmas’ slinger in je keuken in de vorm van hout. Super origineel!

Fijne actie: bij Intratuin lever je dit najaar je oude kerstversiering in

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Met deze kerstversiering voor in de keuken kom je meteen in de feestsfeer
Sluiten