Kerstversiering in een modern interieur? Yes please! 5 toffe ideeën

Een modern interieur is niet meer uit Nederland weg te denken, maar kerstversiering is vaak het tegenovergestelde. Schreeuweige, bombastische kerstitems passen totaal niet in jouw interieur. Maar betekent dat dan dat je met Kerst jouw hele interieurstijl om moet gooien? Echt niet! We zochten kerstversiering voor een modern interieur, en we vonden ontzettend veel moois.

Voor sommige ideeën moet je verschillende winkels afspeuren, maar veel van de onderstaande ideeën kan je met een beetje creativiteit ook helemaal zelf maken. Dat vinden we misschien nog wel het allerleukste.

Sterren aan de muur

Zijn traditionele kerststerren niets voor jou? Dan vind je het bovenstaande idee misschien wel leuk. Met een dun touwtje maak je een hoop sterren vast aan een tak. Gebruik je een tak van buiten? Zorg er dan wel voor dat de tak schoon én droog is, want je wilt geen beestjes in huis.

Alle sterren aan de tak vastgemaakt? Knoop dan nog een extra touwtje aan de tak om ‘m op te hangen aan de muur. Dat mag natuurlijk recht, maar kan ook schuin om je look een ondeugende uitstraling te geven.

kerstversiering modern interieur
Bron: Diana Schröder-Bode via Unsplash

Moderne kerstkrans

Als kind maakte ik vaak een kerstkrans om aan de deur te hangen. Toen ik deze moderne kerstkrans met eucalyptus bladeren zag, moest ik meteen daar aan denken. Voor iedereen die een traditionele kerstkrans iets te veel van het goede vindt, maar het wel leuk vindt om een krans aan de deur te hangen.

Het enige wat je hoeft te doen, is een paar eucalyptus takken aan een ring vastmaken met een ijzerdraadje. Binnen 10 minuten kan je zelf ook zo’n toffe krans in huis (óf aan de deur natuurlijk) hebben hangen.

Kerstballen met groen erin

Doorzichtige kerstballen met groen erin? Oh, yes please! Deze kerstballen vinden we prachtig. Ze vallen misschien niet echt op in een traditionele groene kerstboom, dus aan jou de opdracht om een plek te verzinnen waar deze kerstballen wél de shine krijgen die ze verdienen.

Wij stellen voor: aan een visdraadje aan een tak. Hang deze tak voor het raam, en wacht tot de zonnestralen in de kerstballen schijnen. Wedden dat dat magisch wordt?

Dennenappels aan een touwtje

Van dennenappels krijgen we ook altijd een fijn gevoel in huis. Ga eerst een middag naar het bos om de mooiste dennenappels bij elkaar te sprokkelen. Droog de dennenappels daarna in de oven (verse dennenappels bevatten sap en beestjes, en die wil je niet in huis!). Hoe je dat drogen doet, lees je hier.

De droge dennenappels hang je met een dun jute touw aan elkaar, et voila, jouw simpele en moderne kerstversiering is klaar.

Een mini kerstboom

Dat een kleine kerstboom dit jaar een echte trend is, kon je in dit artikel over kleine kerstbomen al lezen. Een moderne versie van zo’n kleine kerstboom: een tak in een zwarte vaas. Simpeler kan niet, maar in onze ogen prachtige moderne kerstversiering.

Na deze moderne kerstversiering DIY’s nog meer zin om te knutselen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kerstversiering in een modern interieur? Yes please! 5 toffe ideeën
Sluiten