5 ideeën om je kerstverlichting ná kerst nog even te gebruiken

Vind je het ook zo jammer dat die gezellige kerstverlichting opgeruimd ‘moet’ worden? Op de redactie vinden de die januari-maand maar koud en kil. Door kerstverlichting nog een maandje te laten hangen (maar dan op een andere plek dan in de kerstboom), creëer je toch nog wat gezelligheid in huis.

En wat blijkt: vooral in de slaapkamer is kerstverlichting ontzettend gezellig om op te hangen. Als je kerstverlichting op de juiste manier ophangt is het namelijk hartstikke romantisch. Ja, zelfs als de feestdagen al lang en breed voorbij zijn.

1. Tussen je planten

Ben jij ook verzot op je plant shelf? Je maakt ‘m nóg leuker met een streng kerstverlichting. Met een beetje licht zet je je planten namelijk helemaal in de spotlights. En daar hoeft het echt geen kerst voor te zijn.

2. Rond een metalen figuur

Je kunt kerstverlichting heel gemakkelijk rondom een metalen figuur wikkelen met wat ijzerdraadjes. Het figuur is extra leuk bij een gezellig leeshoekje of in de kinderkamer, maar als je zelf een leuke plek in gedachten hebt waar je zo’n figuur op kan hangen, go for it. Niets is te gek!

3. Als sterrenhemel

Leuk voor de kinderkamer, maar stiekem zouden we dit ook zo in onze eigen kamer ophangen. Met een beetje creativiteit maak je van een houten bedframe een echte sterrenhemel.

4. Aan de muur

Kerstversiering die je normaal buiten aan de muur zou hangen, kan natuurlijk ook gewoon een plekje krijgen in jouw slaapkamer. Hang ze rondom je bed voor een romantische look.

5. Met polaroids

Gek op foto’s of polaroids? Je kunt deze op een creatieve manier aan de muur hangen door ze met kleine houten knijpertjes aan jouw verlichting te bevestigen. Zo maak je een romantische wandversiering. Goed voor een tienerkamer, maar dit kan natuurlijk ook gewoon in het toilet. Origineel!

Meer tips over verlichting en lampen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 ideeën om je kerstverlichting ná kerst nog even te gebruiken
Sluiten