HEMA en Patrick Martens delen 9 tips voor het optuigen van de kerstboom

We kunnen geen genoeg krijgen van de laatste kersttrends. In een online persevenement van HEMA deelde acteur en presentator Patrick Martens de HEMA-kersttrends met ons, samen met andere handige tips voor het optuigen van de kerstboom.

Bij het geven van de presentatie werd Patrick bijgestaan door Mike Lakeman, visual merchandiser van HEMA. En we kunnen alvast verklappen: er vlogen behoorlijk wat handige tips voorbij. Ik heb de beste 9 kersttrends en tips voor je verzameld in dit artikel.

1. Droogbloemen in je kerstboom

Als je vaker onze artikelen leest, dan weet je dat droogbloemen hartstikke hip zijn. Droogbloemen in de kerstboom is dan ook een kersttrend die dit jaar niet uit kon blijven. Denk aan droogbloemen in kerstballen, maar wees ook niet bang om droogbloemen te gebruiken voor de lege plekken in de kerstboom op te vullen.

2. Kersttrend: de Scandinavische kerstboom

Goed nieuws voor liefhebbers van een Scandinavisch interieur, want dit jaar is de Scandinavische kerstboom helemaal in. Denk aan natuurlijke materialen als hout en glas, in combinatie met bruin, groen en wit-tinten. Je maakt je Scandi kerstboom af met hangers van vossen en rendieren.

3. De lampjes in de boom hangen

Heb jij elk jaar weer ruzie met het ophangen van de lampjes in de kerstboom, net als Patrick Martens? Volg dan dit stappenplan om er zeker van te zijn dat het dit jaar wél goed gaat:

  • Eerst is het belangrijk om te checken of alle lampjes het nog doen. Haal de lampjes uit elkaar, leg ze op de grond en steek de stekker vast in het stopcontact. Goedgekeurd? Dan kan je naar de volgende stap. Zo niet, dat weet je dat je nog naar de winkels moet.
  • Hang de lampjes in de boom voordat je begint met andere kerstversiering. Slingers, ballen en hangers moeten dus nog even wachten.
  • Tevreden? Dan is het nu wél tijd voor de hangers. Zorg ervoor dat je de kerstballen dicht bij de lampjes hangt, dan fonkelen ze zo lekker.
  • De feestdagen voorbij? Zorg er dan dit jaar voor dat je de verlichting écht netjes opruimt, zodat je het volgend jaar niet in de knoop terugvindt.
kersttrend 2020 HEMA goud en zilver
Bron: HEMA

4. Goud en zilver combineren kan prima

Een kersttrend die je bij HEMA dit jaar ook terug gaat zien: het combineren van zilver en goud in een boom. Vaak deinzen mensen weg voor deze combinatie, maar volgens Mike kan het echt prima. Het geeft juist een mooie, klassieke touch.

5. Voer je kerstboom-stijl door in je interieur

Als je wilt dat jouw kerstboom echt in jouw interieur past, zorg er dan voor dat je jouw kerstboom-stijl dit jaar ook terug laat komen in de rest van het huis. Het maakt niet uit welke kleur of welk thema je kiest, als je ‘m doorvoert in de rest van het huis houd je jouw interieur stijlvol en rustig.

6. Paperclips

Kom je haakjes tekort om de laatste kerstballen op te hangen, en zijn de winkels al dicht (of heb je gewoon echt geen zin om met die kou de deur uit te gaan)? Als je nog wat paperclips in huis hebt, zit je goed. Wist je dat je die gewoon kan gebruiken om je kerstballen in de boom te hangen?

7. Linten in de boom

Nog een originelere manier om de ballen in de boom te hangen, is met kerstlinten. Lint kan je gewoon in stukken knippen en gebruiken om de ballen aan de takken te bevestigen. Maar let op, gebruik niet te veel lint. Je wilt niet dat je ballen te laag hangen.

kersttrend 2020 HEMA color blocking
Bron: HEMA

8. Colorblocking

De term colorblocking kennen we al (zo niet, lees dit artikel over colorblocking even door), maar dat je deze trend ook op de kerstboom toe kan passen was voor ons nog nieuw. Toch is dit een van de HEMA kersttrends en we zijn heel benieuwd hoe zo’n kleurrijke boom in jouw interieur staat.

9. Doe je best om cadeaus leuk in te pakken

Het online HEMA kerstevent werd afgesloten met een DIY workshop cadeaus inpakken door Diana Leeflang. Ik kan alvast verklappen dat we daar onwijs leuke tips hebben gekregen, en dat ik nu professional ben in het inpakken van een kerstcadeau. Houd de Instagram-pagina van Roomed in de gaten voor een video van deze tips.

Andere kerst-content die je sowieso wilt lezen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
HEMA en Patrick Martens delen 9 tips voor het optuigen van de kerstboom
Sluiten