Jet Hendriks
Jet Hendriks Kerst december 13, 2019

Dit zijn de onze favoriete kerstmarkten in Nederland én buitenland

Hoera, over een paar dagen is het Kerst. En dat betekent in de dagen daarvoor talloze kerstmarkten afstruinen. Wij zijn voor jullie op pad gegaan om de leukste markten te selecteren waar je dit weekend nog naartoe kan.

Onze favoriete kerstmarkten in Nederland

1. Kerstmarkt Maastricht

De eerste kerstmarkt heb ik in het sfeervolle Maastricht bezocht. Los van de kerstsfeer heeft deze stad al iets magisch, maar tijdens de kerstdagen is deze stad helemaal een sprookje.

Op het Vrijthof staat een gigantisch reuzenrad, er is een grote schaatsbaan en uiteraard kan je er terecht voor warme chocolademelk en Limburgse vlaai. Meer weten? Check de website van Kerstmarkt Maastricht.

2. Kerstmarkt Deventer

Op 14 en 15 december moet je in Deventer zijn. Daar komen meer dan 950 personages uit de boeken van Engelse schrijver Charles Dickens tot leven bij het Dickensfestijn Deventer. Je koopt hier onwijs leuke cadeautjes en decoratie voor in huis. Na een dagje struinen lekker opwarmen in één van de vele knusse cafeetjes van Deventer.

Meer weten? Bekijk hier de website van Dickensfestijn Deventer.

3. Royal Christmas Fair Den Haag

In Den Haag kan je 11 dagen lang de sfeer, geur en het ultieme kerstgevoel opsnuiven. Van 12 tot 2 december vind er in Den Haag namelijk dé Royal Christmas Fair plaats. De kinderkoren zingen de prachtigste kerst liederen en storytellers vertellen mooie kerstverhalen.

Laat je compleet onderdompelen in deze magische sfeer. Scoor winterse vachten voor in huis of laat je verleiden door handgemaakt houtsnijwerk voor in de kast. Beleef de magie in eigenland.

Meer info? Bekijk de website van Royal Christmas Fair.

Kerstmarkten in het buitenland

Wil je een stukje verder rijden? Ga dan de grens over. Munster is toch wel één van mijn favorieten. Deze kerstmarkt is verspreid voor het hele centrum, waardoor het heel klein en intiem aanvoelt. En dat ondanks het feit dat het ontzettend druk bezocht wordt. Tip: boek een hotel en blijf een nachtje slapen in deze magische sfeer.

Ben je nog van plan om een korte vakantie te boeken? Pak het vliegtuig en vlieg naar Kopenhagen. In het bijzonder mag je het plekje Tivoli niet overslaan. Onwijs mooi verlicht tijdens de feestdagen, en je vindt er allerlei kraampjes met Deense gerechten.

Meer lezen over Kerst?

Reageer op artikel:
Dit zijn de onze favoriete kerstmarkten in Nederland én buitenland
Sluiten