Maud van Dijck
Maud van Dijck Decoratie 27 dec 2021

Zo gebruik je jouw kerstdecoratie nog het hele jaar in huis

Lig jij vandaag ook flink uit te buiken van de kerstdagen? Wij ook. Kerst is helaas voorbij, maar dat betekent niet dat de kerstdecoratie mee hoeft te verdwijnen. Er is genoeg toffe kerstdecoratie die ook de rest van het jaar leuk in huis staan.

Blijf doorlezen en wij nemen alle twijfels weg met de ideeën hieronder! Staat er een kerstitem niet bij op de lijst? Ga dan zelf brainstormen en kom met een creatieve manier om hem toch in je interieur te stylen. Misschien is er nog een leuke plek in huis waar voor jouw gevoel iets mist. Of geef je favoriete kerstdecoratie een nieuwe look ieder seizoen zodat je hem niet in huis hoeft te missen.

6 x kerstdecoratie voor het hele jaar in huis

1. Een dennennaalden krans

Een decoratieve krans is ook buiten de kerst heel tof om in je interieur of op de voordeur te hangen. Ga voor een simpel design als basis zodat je ieder seizoen hem zelf een ander jasje geeft. Of hang hem op zonder versiering voor een naturel look.

2. Leuke lichtsnoeren

Sommige designs van kerstlampjes zijn leuk om heel het jaar in je interieur te laten hangen zonder dat het teveel een kerstgevoel met zich meebrengt. Denk aan de toffe lichtsnoer hierboven met ronde lampjes. Vooral in Scandinavische interieurs zie je deze lampjes vaak het hele jaar.

3. Kaarsen en kandelaars

Ook deze lichtbron hoef je niet op te ruimen na kerst! Gebruik je overgebleven kaarsen juist en geef je houten kandelaars een vast plekje in huis. Zo kom je de koude winter heerlijk door met allerlei warme wintergeuren.

4. Een natuurlijke look met een guirlande

Net als met een eenvoudige kerstkrans style je een simpele guirlande van dennennaalden het liefst zo in je interieur voor die natuurlijke uitstraling. Zeker voor de rest van de winter zijn dennennaalden door het huis een leuke toevoeging.

5. Een houten guirlande boven de haard

Of neem een decoratieve houten guirlande in huis. Ook deze passen binnen een natuurlijk interieur en staan trouwens ook heel tof in een Scandinavisch of modern interieur. Hang ze leuk boven de haard of style ze in een schaal of mand met andere decoratie.

Zweedse kerstversiering staat prachtig in een minimalistisch interieur

6. Een decoratieve lantaarn

Nog een iconische kersdecoratie die ideaal is om in een ander thema in huis te stylen. Geef je kerstlantaarns een zomerse look met een beach stijl door middel van schelpen. En in de lente style je hem juist met fris groen en bloemen, terwijl je in de herfst er bladeren en eikeltjes bij wilt stoppen.

Go Scandi: met deze 5 decoraties voor een Scandinavisch interieur zit je goed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Decoist

Reageer op artikel:
Zo gebruik je jouw kerstdecoratie nog het hele jaar in huis
Sluiten