Met deze tutorials lijkt het alsof jouw kerstcadeaus in de winkel verpakt zijn

Pak je rollen kerstpapier, plakband en lintjes erbij! Het is tijd om de kerstcadeautjes in te pakken. Het is alleen niet altijd even makkelijk, want wij hebben er zelf soms ook moeite mee. Daarom delen wij wat handige tutorials die je zullen helpen bij het mooi inpakken van je kerstcadeaus.

Zet de kerstmuziek aan tijdens het inpakken, want daar wordt het éxtra gezellig van.

Kerstcadeaus mooi inpakken: 5 tutorials en tips

1. Rechthoekige cadeaus mooi en simpel inpakken

In dit korte filmpje zie je een gemakkelijke manier om je rechthoekige cadeaus toch stijlvol in te pakken. Wanneer het gelukt is met inpakken heeft je cadeau ook leuke insteekvakken waar je een kaartje of dennentakje in kan schuiven.

Vind je de video iets te snel gaan? Klik dan rechtsonder in het filmpje op het tandwiel om bij de instellingen de afspeelsnelheid te vertragen. Verander het van normaal naar 0.5 of 0.75.

Geen DIY’er? Op deze makkelijke manier maak je jouw kerstcadeau tóch speciaal

2. Ronde vormen inpakken zonder uitstekende zijkanten

Voor ronde vormen hebben we ook een leuke tutorial gevonden waardoor je de zijkanten leuk kan afwerken (want deze zijn het lastigste). De zijkanten bij deze manier van inpakken krijgen ook een tof patroon. Vergeet niet om een leuke sticker om over het middelste gedeelte heen te plakken.

3. DIY: gift bag voor je moeilijke cadeaus

Lotte komt met een leuke oplossing voor het mooi inpakken van je apart gevormde kerstcadeaus: zelf een gift bag maken van cadeaupapier. En als je het nog een stap makkelijker wilt, komt ze daarna ook nog met de Amerikaanse manier van inpakken: koop een cadeautasje en stop daar je kerstcadeaus in.

4. Te weinig papier? Pak schuin in

Heb je niet genoeg papier om je cadeau helemaal te bedekken? Draai het dan een kwartslag en kijk of het dan wel lukt. Deze manier van inpakken is namelijk de meest zuinige. Je bespaart papier als je je cadeaus altijd schuin neerlegt.

5. Gebruik een oud tijdschrift als je helemaal geen papier hebt

Kruidvat komt met een toffe manier om je cadeautjes toch nog in te pakken als het te laat is om nog cadeaupapier te halen. Kijk of je ergens in huis nog een oud tijdschrift hebt en knip er wat mooie bladzijdes uit om het cadeau in te pakken.

Deze must have items wil je voor kerst hebben (volgens de Roomed redactie)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Met deze tutorials lijkt het alsof jouw kerstcadeaus in de winkel verpakt zijn
Sluiten