Kerstboom eruit, grote kamerplant erin: 6 grote planten om uit te kiezen

Ieder jaar stuiten we weer op hetzelfde probleem: zodra de kerstboom uit huis is, lijkt de woonkamer zo leeg. Tijd om die lege ruimte op te vullen met een grote kamerplant. Hieronder een lijstje met de favoriete opties van de Roomed-redactie.

Maarrr let op: het is natuurlijk wel belangrijk om te kijken naar de behoeftes van je plant. Stond jouw kerstboom op een donkere plek in huis? Kies dan een schaduwplant. Stond de kerstboom juist voor het raam? Dan kan je beter voor een plant gaan die van zonlicht houdt.

6 grote kamerplanten om de leegte op te vullen

1. Alocasia Portadora

De kerstboom gaat in mijn eigen huis plaats maken voor een Alocasia Portadora, ook wel de Olifantsoor genoemd. Deze grote kamerplant staat al een tijdje op mijn wishlist, dus wat mij betreft mag de kerstboom in het eerste weekend van januari wel het huis uit.

Op 123planten vonden we een handige manier om te checken hoeveel water jouw Alocasia nodig heeft:

“De hoeveelheid water is afhankelijk van verschillende factoren, zoals luchtvochtigheid en hoeveelheid licht, daarom is het verstandig om te beginnen met kleine hoeveelheden water per gietbeurt. Is de grond binnen twee dagen droog, geef dan de volgende keer iets meer water. Is de grond na vijf dagen nog steeds erg nat, geef dan minder water per keer.”

2. Strelitzia

Als je tropische sferen in huis wilt halen, dan is de Strelitzia de kamerplant waar je voor moet gaan. Ik bedoel, kijk nou naar de bovenstaande foto. Dat wil je toch ook in huis?

3. Monstera Deliciosa op stam

De klassieke Monstera Deliciosa kennen we natuurlijk, maar wist je ook dat deze kamerplant een hele goede klimmer is? Daarom wordt ‘ie ook op stam verkocht. Zo maak je van deze plant gemakkelijk een XL-kamerplant.

4. Ficus Latyra

We schreven er al eerder over in dit artikel: de Ficus Latya (of de vioolbladplant, dat vinden we eigenlijk mooier klinken) is een plaatje in huis. Enne, de plant kan behoorlijk groot worden als je ‘m goed verzorgt.

5. Pachira Aquatica

De Pachira Aquatica wordt ook wel geldboom genoemd – en je weet zeker dat je met deze kamerplant op stam een statement in huis haalt. De gevlochten stam valt namelijk écht op.

6. Kentia Palm

De Kentia Palm wordt ook wel ‘studentenplant’ genoemd omdat hij zo makkelijk te verzorgen is. Kijk, daar houden we van. De palm is verkrijgbaar in veel verschillende maten, maar als je voor een XL-versie gaat weet je zeker dat je die lege ruimte goed opvult.

Zijn deze grote kamerplanten toch te groot voor jou?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kerstboom eruit, grote kamerplant erin: 6 grote planten om uit te kiezen
Sluiten