Dit is hoe je een (echte) kerstboom het beste kan verzorgen

De laatste tijd is een kunstkerstboom behoorlijk populair. Toch zijn er een hoop mensen die niets liever hebben dan een échte kerstboom in huis. En dat snappen we op de Roomed-reactie maar al te goed, want een kunstboom kan niet concurreren met de dennengeur en het gevoel van een échte kerstboom.

Ben jij daar helemaal mee eens? Dan is dit artikel voor jou. Vandaag geef ik je namelijk de ultieme tips om een echte kerstboom zo goed mogelijk te verzorgen.

Zó verzorg je een kerstboom

Heel veel water

Zodra jouw prachtige kerstboom in huis staat, is het belangrijk om ‘m binnen acht uur in water te zetten. Is de stam niet vers gesneden? Zaag er dan zelf een paar centimeter van af. Vervolgens kun je de kerstboom in een boomstandaard zetten met wat water.

Een boomstandaard kun je onder andere vinden bij de Intratuin of op Bol.com.

Lees ook: Op deze 4 dingen moet je letten als je een kerstboom gaat kopen

Gebruik de juiste standaard

De standaard die je gebruikt moet goed passen bij de diameter van de stam – anders is er een kans dat de boom sneller zal uitdrogen. Ga voor een boomstandaard met een groot waterreservoir zodat je kerstboom genoeg water kan opnemen. Daarnaast is het belangrijk dat het gesneden deel van de stam onder water blijft.

Let op: toevoegen van citroensoda aan het water zorgt niet voor een langere levensduur van je boom, wel kunnen je huisdieren hier erg ziek van worden als ze uit het waterreservoir drinken.

Een lage temperatuur

Vergeet niet dat je kerstboom jarenlang in een veld heeft gegroeid, je huis is voor zo’n boom dus erg droog. Daarom is het belangrijk dat je ‘m uit de zon houdt, niet naast een kachel of open haard zet en de temperatuur in huis zo laag mogelijk houdt.

Tip: laat de lichtjes in je kerstboom ‘s nachts niet branden, deze verwarmen namelijk en daar gaat je boom niet zo goed op.

Zó weet je dat je boom nou echt weg moet

Al geef je jouw kerstboom iedere dag genoeg water, zal een gekapte boom uiteindelijk toch uitdrogen. Wanneer je merkt dat er naalden vallen zodra je ze aanraakt en je takken laag hangen is het tijd om je kerstboom vaarwel te zeggen.

Haal al jouw kerstversiering uit de boom en verpak deze goed zodat je ze volgend jaar ook nog kunt gebruiken.

> Kerstspullen opruimen? 5 handige tips om het opruimen makkelijker te maken

Voor als je toch voor een kunstkerstboom wilt gaan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Houzz

Reageer op artikel:
Dit is hoe je een (echte) kerstboom het beste kan verzorgen
Sluiten