Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Wooninspiratie 21 nov 2018

Je kerstboom versieren als een pro: dit zijn de basics

Het lijkt zo makkelijk, de kerstboom versieren. Lichtsnoer erin, slingers erbij, wat ballen et voilà. Maar heb jij ook altijd het probleem dat je dan nét niet tevreden bent? Er zijn toch een paar lege stukken, de ornamenten zijn niet evenredig verdeeld of hij lijkt zo… 2D.

In onderstaande video legt Marisa van IAMLOVED stap voor stap uit hoe zij haar kerstboom helemaal perfect maakt. Goed, haar voorbeeld is voor sommigen misschien wat extravagant, maar de tips die ze deelt zijn voor iedereen van toepassing. Die delen we dan ook graag met je!

Om te beginnen een tip van ons: de lampjes van deze YouTuber zijn al bij haar boom inbegrepen, maar dat geldt natuurlijk niet voor iedereen – zeker niet als je een echte boom hebt. Om je lampjes goed te bevestigen, wind je ze op een paar plekken in de boom om een takje. Heb je lichtjes die op batterij werken in plaats van met een stekker, dan kun je ook het batterijdoosje aan de stam vasttapen.

1. Kerstboom versieren: kies je kleur

Yes, het meest leuke gedeelte: kies ten eerste voor welke kleur je dit jaar gaat. Wit met lichtblauw, paars met roze of toch gewoon rood met goud? Natuurlijk kun je zoveel kleuren gebruiken als je wilt, maar het is wel handig om een richtlijn te hebben voor jezelf.

Weten welke stijl het beste bij jou past? Dit zijn de kersttrends van 2018.

LEES OOK: Geen kerstboom kopen, maar een kerstboom huren: hier kan het

2. Kies meerdere slingers

Gooi je al jaren maar één soort slinger in je boom? Ja, dat gouden exemplaar zal best mooi zijn, maar misschien ook wat saai. Als je meerdere soorten slingers kiest – linten, snoeren en noem zo maar op – krijg je een mooie opvallende mix van structuren.

Drapeer je slinger niet zomaar in de boom, maar vouw er op meerdere plekken takjes omheen (bij een nepboom) of bind de slinger zelf even vast aan een takje (bij een echte).

3. Varieer in je ornamenten

Alleen maar kerstballen? Saai! Het is juist leuk om ook statement ornaments als grote sterren of juist kleine vogeltjes toe te voegen.

4. Werk met lagen

Kan je kerstboom wel wat diepte gebruiken? Zorg er dan voor dat je niet de standaard volgorde aanhoudt. Oké, de lichtjes moeten er wel als eerste in, maar je hoeft heus niet eerst alle slingers erin te hangen en dan alle ballen.

Als je het een beetje om en om doet, zul je merken dat sommige ballen misschien wat dieper in de boom hangen, en dat is juist heel mooi.

LEES OOK: Voeg kunst toe aan je kerstboom met deze stijlvolle Van Gogh kerstballen

5. Zorg voor balans

Naast werken met lagen, moet je er natuurlijk voor zorgen dat er op elke plek evenveel dingen hangen. Dat doe je door steeds bovenaan te beginnen en naar beneden te zigzaggen. Wil je ook dat je kleuren ongeveer gelijk verdeeld zijn, zorg er dan voor dat je bijvoorbeeld eerst alle rode ballen opmaakt voor je aan de zilveren begint.

6. Extra takjes voor meer diepte

Lagen creëren al een behoorlijk goed gevulde kerstboom, maar het kan natuurlijk altijd beter. Dat doe je door tussendoor of aan het eind wat extra takken toe te voegen. Dat kunnen neppe dennentakken zijn, maar ook leuke winterse bessentakjes. Laat die uit de boom steken, en ze maken het geheel helemaal af.

Meer Kerst in je interieur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Je kerstboom versieren als een pro: dit zijn de basics
Sluiten