Kerstboom eruit, plant erin!

Volgens ‘de regels’ mag de kerstboom nog precies vijf dagen blijven staan, maar moet ‘ie zaterdag toch wel echt de deur uit. Misschien heb je de boom allang al uit huis gedaan en onze recycle tips gebruikt. Grote kans dat je die hoek in de kamer dan opeens wel erg kaal en leeg vindt zonder boom, toch?

Dat snappen we, want een beetje groen in de kamer staat zoveel levendiger dan een kale muur. Daarom is ons motto: kerstboom eruit, plant (of kamerboom) erin! Hoe groter, hoe beter. Bekijk hier de mooiste voorbeelden van grote planten die de lege plek van de kerstboom binnen no-time opvullen.

Calathea

De Calathea is absoluut een van onze favoriete planten. De plant is er in onwijs veel verschillende soorten en maten, dus kies de grootste variant uit die je kunt vinden en laat ‘m je lege plek opvullen!

kerstboom uit huis

Olijfboom

Nu de kerstboom toch het huis uit is, is het tijd voor een beetje zomerse sferen. Want hoe je het ook wendt of keert, de dagen worden langzaam maar zeker weer langer. En hoe fijn is het dan om alvast een klein beetje op de zaken vooruit te lopen?

Bananenplant

Voor als je voor écht groot wilt gaan. Met deze plant weet je zeker dat die lege hoek prachtig wordt opgevuld met wat tropisch groen. Benieuwd naar hoe de rest van het interieur van de foto hierboven er uit ziet? Check dan de volledige binnenkijker hier.

Indische rubberboom

Dat de kerstboom uit huis gaat hoeft niet voor een lege plek te zorgen met deze stijlvolle plant. Hij heeft een paar stronken met een heleboel kleine blaadjes. De stronken staan recht naar boven, dus je kunt de plant ook prima in een wat smaller hoekje zetten zonder dat hij ten koste zal gaan van je kostbare ruimte.

Vioolbladplant

Deze plant is een perfecte optie voor als je huis echt nog wat groen mist zonder de kerstboom. De bladeren zijn namelijk heel groot, dus hij valt lekker op! Ook heeft de plant niet veel verzorging nodig. Tip: zet de plant wel in een hoek met voldoende zonlicht!

>> Lees ook: 7 tips voor het verzorgen van planten in huis

Palmboom

Palmboom

Natuurlijk mag de palmboom in dit rijtje zeker niet ontbreken! Als je de kerstboom uit huis haalt verruil je zo met een paar mooie palmtakken gemakkelijk de winterse sfeer voor wat tropische invloeden.

MEER LEZEN
Vind je het na de kerstboom juist wel weer even genoeg qua groen in huis? Dan geven we je hier nog drie ideeën voor interieur items die een prima vervanging zijn voor je boom!

Reageer op artikel:
Kerstboom eruit, plant erin!
Sluiten