Redactie
Redactie Interieur 4 jan 2020

Kerstboom uit huis? 5 manieren om die lege ruimte op te vullen

Na de feestdagen vallen we – figuurlijk gezien – in een groot gat. Alle feestjes zijn geweest en alles gaat weer terug naar normaal. Iedereen moet langzamerhand weer aan het werk, en bovendien wordt de kerstboom weer opgeruimd.

Die kerstboom stond erg gezellig en laat daarom nogal een leegte achter. Met deze vijf tips heb je die ruimte zo weer gevuld.

5 x de lege ruimte van de kerstboom opvullen

1. Haal een paar planten in huis

Waarom zou je de ene plant (de kerstboom) niet vervangen met een andere plant? Groene kamerplanten staan fris en fruitig in je huis, zijn gezond en geven ook nog eens een fijne sfeer. Bovendien maakt een grote plant een flink statement in je huis.

Stond je kerstboom in een donker hoekje van het huis? Kies dan ook voor een kamerplant die niet veel zonlicht nodig heeft zoals de Calathea. Geen fan van grote kamerplanten? Wellicht is het dan een leuk ideetje op meerdere kleine planten op een plateau of plantenrek neer te zetten.

En wil je ook nog een goede daad verrichten? Tegenwoordig kun mooie planten adopteren bij een plantenasiel.

2. Een grote spiegel

Een manier om de ruimte op te vullen en een ruimte tegelijkertijd een stukje groter te maken, is het plaatsen van een grote spiegel in je kamer. Het geeft een ruimtelijk effect aan je kamer en spiegelt de andere meubels die in de kamer staan, waardoor de kamer groter voelt.

3. Mooie sfeerverlichting

Wat je steeds meer ziet, zijn grote vloerlampen als statement in een huis. De kerstboom zat natuurlijk vol verlichting. Als je die lampjes vervangt door een grotere lichtbron, dan is dat gemis iets minder groot.

Inspiratie nodig? Denk bijvoorbeeld aan de Glover, een grote industriële lamp van MADE.com of de Ludice Thor vloerlamp, welke gelijk ook een kunstwerk in je huis is.

4. Vitrinekast

Slecht in keuzes maken? Wil je het liefste planten, kunst, opbergruimte en nog veel meer kwijt op die lege plek in huis? Dan is een vitrinekast geen verkeerde om daar neer te zetten.

Groot of klein, een vitrinekast is een perfecte plek om mooie spullen te laten zien. Hier kan je namelijk van alles in kwijt: mooi servies dat je ooit van je moeder hebt gekregen, je favoriete cactussen, anything. Het is een slimme plek om mooie spullen te verzamelen en zorgt voor meer opbergruimte, waar we met z’n allen nooit genoeg van hebben.

5. De hele kamer veranderen

Toe aan een grote verandering, maar geen zin om veel uit te geven aan nieuwe spullen? Waag anders eens een poging om de lay-out van je huiskamer aan te passen. Wellicht dat je op die manier de lege ruimte van de kerstboom met een stoel of een boekenkast (die altijd in een vergeten hoekje stond) vult.

Hierdoor verandert de sfeer van het huis, zonder dat hier nieuwe meubels voor zijn. Wie weet dat bepaalde meubels zo veel beter uit de verf komen dan ze eerst deden. Het is makkelijk om gewoon altijd hetzelfde interieur te houden, maar iedere huiskamer kan anders ingericht worden.

Dit artikel is geschreven door Jaime Andreas.

Tips nodig?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kerstboom uit huis? 5 manieren om die lege ruimte op te vullen
Sluiten