Ga je vandaag de kerstboom opruimen? We geven je handige tips

Nu de feestdagen alweer achter de rug zijn, is het tijd om de hele boel weer eens op te ruimen. Ik neem aan dat we het allemaal over eens zijn dat het opruimen van deze prachtige spullen veel minder leuk is dan het opzetten ervan. Toch moeten we erin gaan geloven, dus stroop je mouwen op (of niet, want: kerstboomnaalden) en ga ervoor!

Heb je dit jaar alles uit de opslag gehaald en staat jouw kerstboom vol met leuke ornamenten en slingers? Dan is het extra belangrijk om ze goed op te ruimen zodat je ze nog lang kunt gebruiken.

Het opruimen van je kerstboom is nog nooit zo makkelijk geweest

1. Kerstballen opruimen

Allereerst is het belangrijk dat je voorzichtig al je ornamenten van je kerstboom afhaalt. Je kerstballen kun je bewaren in een speciale kerstballenbox (zoals deze van de Aldi).

Kleine kerstballen kun je ook prima bewaren in eierdozen. Daarnaast kun je al jouw kerstversieringen met bijzondere vormen het beste verpakken met een krant en bewaren in plastic/papieren bekers. Zet deze vervolgens in een grote doos en zet er niets zwaars bovenop.

Lees ook: Zó ruim je alle kerstballen netjes op zodat je er volgend jaar weer van kan genieten

2. Nooit meer knopen in je kerstlampjes

Is er iets irritanter dan dat je kerstlampjes he-le-maal in elkaar zitten en je ze hoe dan ook niet uit elkaar krijgt? Dacht het niet. Daarom dien je ze goed te verpakken, zodat je ze in het volgende jaar zonder stress uit de kast haalt.

Een trucje dat iedereen moét kennen: wikkel je lichtsnoeren om een stuk karton of een kleerhanger om knopen te voorkomen. Geloof ons, dankzij deze truc ga je enorm veel tijd besparen.

3. Tijd voor het echte werk: de kerstboom opruimen

Heb je een duurzame kunstkerstboom die je nog vele jaren kunt gebruiken? Haal ‘m dan leeg en vouw alle takken op. Bewaar je kunstkerstboom vervolgens in een speciaal kerstboom opbergtas (zoals deze van Bol.com. Op deze manier bescherm je ‘m van stof en eventueel ook van je huisdier(en).

Ga jij ieder jaar voor een echte boom? Dan is het opruimen daarvan een iets irritanter klusje. Om te voorkomen dat heel je huis straks onder de naalden zit, kun je het beste een oud tafelkleed pakken en deze om je kerstboom heen wikkelen. Draag ‘m vervolgens naar buiten en klaar ben je.

Tip: ben je alleen? Leg dan het laken neer, zet je boom er op en trek ‘m het huis uit.

4. Weg met die kerstboomnaalden

Heb je tóch last van kerstboomnaalden? Pak er een kledingroller bij en rol deze over je vloer heen. Niet alleen je dennennaalden, maar ook stof op de grond wordt binnen no time schoongemaakt.

Blijven ze steken in je tapijt? Strooi er dan wat baking soda overheen. Dit middeltje zorgt er namelijk voor dat de naalden een poederlaag krijgen waardoor ze makkelijker op te zuigen zijn met de stofzuiger.

Lees ook: Je kunt het maar beter in 1 keer goed doen: zó kan je het beste stofzuigen

5. Zo raak je je haakjes niet meer kwijt

Als jij ook ieder jaar weer de haakjes van je kerstballen kwijtraakt wanneer je bezig bent met het opruimen van je kerstboom, is het slim om deze te bewaren in een kleine doos. Hier passen tientallen haakjes in en zo hoef je je het komende jaar niet meer suf te zoeken.

Meer handige tips om op te ruimen na de feestdagen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

DamespraatjesLibelle BE

Reageer op artikel:
Ga je vandaag de kerstboom opruimen? We geven je handige tips
Sluiten