Nieuwe kerstballen nodig? Met deze stappen vind je de perfecte kerstbal voor jouw interieur

Wij houden van kerstversiering, maar bij het kerstballen kopen kan het soms lastig zijn om die ene juiste kerstbal te vinden. Want hoe zorg je ervoor zorg dat de kerstdecoratie ook in mijn interieur matcht, zodat het een verlengde wordt van jouw huis? Ik ga het je vertellen, lees je mee?

Voordat ik de auto in stap, maak ik eerst een plan. Dat is zodat ik niet in de winkel overrompeld word door al dat moois, maar gericht keuzes kan maken. Ontzettend moeilijk. want iedere kersttrend is prachtig. Toch wordt het geheel nóg mooier zodra het ook matcht in jouw interieur.

Ik kies voor een kleurenpalet en dat bestaat uit minimaal vier en maximaal zeven kleuren. Neem bijvoorbeeld zeven kleuren als de kleuren dicht bij elkaar liggen, zoals een aantal verschillende tinten goud of groen. Zijn de kleuren contrasterend, dan is vier voldoende om geen bonte kermis te creëren.

Klinkt leuk, maar hoe kies je een kleurenpalet voor je kerstboom?

  • Kijk naar wat je al hebt in het interieur. Veel rustige en neutrale tinten? Laat deze kleuren terug komen in de kerstversiering? Koele kleuren? Ga dan voor ijsblauw, wit en zilver. Warme tinten? Kies dan voor goud, donker groen, bordeaux en aubergine.
  • Kijk ook gerust naar wat je al hebt. Het is natuurlijk onmogelijk om jaarlijks je hele kerstversiering te vernieuwen, hoe leuk dat ook is! Haal dozen met oude kerstballen tevoorschijn en volg je gevoel. Welke vind je het allermooiste en welke moeten dit jaar écht weer terug die doos in?
  • Trends zijn er niet voor niets. Laat je inspireren en volg je gevoel. Waar kijk je het meeste en vaakste naar? Klopt dit met het interieur? Kies ten alle tijden iets waar jij helemaal happy van wordt, of dat nou een trend is of niet. Wanneer jij er een kerstgevoel van krijgt: go for it!
kerstballen uitkiezen
Bron: Renske Zwaan
kerstballen uitkiezen
Bron: Renske Zwaan

Kerstballen kopen? Let ook op de stijl van je kerstboom

Naast de kleuren is de stijl van je kerstboom ook erg belangrijk. Materialen zijn onwijs bepalend voor het resultaat. Zo zorgt fluweel voor een glamoureus en romantisch interieur, en zijn houten accenten wat landelijker.

Wanneer je van Scandinavisch houdt kies je waarschijnlijk voor minimalistisch, wit, marmer of versieringen van metaal of betonlook bijvoorbeeld. Neem dus niet enkel de kleuren mee in gedachten, maar ook het materiaal.

Vergeet je boodschappenlijst niet!

Het is niet voor niets dat ik altijd aangeef om met boodschappenlijstjes te werken. Je hoeft niet iedere bal hierop te noteren, maar het is wel handig om kleurtinten en materiaal soorten hierop te noteren. Zo zorg je ervoor dat je 100% zeker weet dat de kerstversiering matcht in het interieur.

Met deze tips weet je zeker dat je een traantje weg pinkt zodra die boom weer de deur uit moet… Ik ben benieuwd hoe jouw kerst interieur er uit ziet! Laat je het mij weten in een reactie op Facebook?

kerstballen uitkiezen
Bron: Renske Zwaan

Meer inspiratie voor de kerstboom

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe kerstballen nodig? Met deze stappen vind je de perfecte kerstbal voor jouw interieur
Sluiten