Lotte Wullems
Lotte Wullems Diy 9 dec 2017

Versier je kerstboom: 4x de leukste kerstballen en ornamenten om zelf te maken

Ben jij ook al helemaal in de kerststemming en heb je de kerstboom weer je woonkamer ingesleept? Mooi! Tijd om ‘m te decoreren! En hoe leuk is het om dat te doen met je zelfgemaakte kerstballen en ornamenten? Wij hebben een aantal ideetjes voor jou op een rij gezet.

Wil je weten wat deze kerst helemaal trendy is? Lees dan hier de trends van 2017!

The merry thought

Voor een minimalistische kerst

Transparante kerstballen zijn perfect om te costumizen. Ga voor een set waarvan je de bovenkant gemakkelijk af kan halen, zodat je er iets in kan stoppen. Wat dacht je bijvoorbeeld van kleine (kerst)takjes? Niet alleen mooi in je boom, maar ook leuk om aan een slinger te hangen. Zo ben je helemaal klaar voor een minimalistische kerst!

Studio DIY

Heel Holland bakt

Pas op dat je deze ornamenten niet zelf eet! Als je graag bakt, maak dan een extra batch van figuurtjes die je in je boom kunt hangen. Leef je uit! Van gingerbread mannetjes tot schattige olifantjes. Zorg dat je ze kunt rijgen aan een stuk touw, et voilà. En ach, al smaken ze niet zo goed: zo in je boom ziet het er hartstikke sfeervol uit!

Aww sam

Ga aan de slag met klei!

Wat met beslag kan, kan ook met klei. Haal het kind in je naar boven en knutsel van fimo klei de leukste creaties. Je kunt ze achteraf natuurlijk ook nog beschilderen of decoreren met glitters en pareltjes.

How about orange

Ontdek de vouwmeester in je

Ben je bekend met origami? Deze Japanse vouwkunst is ook prima te vertalen naar de feestdagen. Vouw van (gekleurd) papier je eigen kerstballen!

De tutorial vind je hier.

Meer inspiratie:

Weer eens wat anders dan een echte kerstboom. Deze versie vind je vast ook heel leuk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Versier je kerstboom: 4x de leukste kerstballen en ornamenten om zelf te maken
Sluiten