Zo krijg je een warm, sfeervol interieur met de feestdagen zónder kerstboom

Hoewel mijn boom al even, staat kan ik ook begrijpen dat je dit jaar géén zin hebt om een kerstboom op te tuigen. Het neemt immers al gauw zo’n drie uur tijd in beslag, en dan zul je net zien dat jouw boom na één week al uitvalt. Maar een Kerst zonder kerstboom, is dat wel gezellig in huis?

Zeker! Over gezelligheid hoef je je geen zorgen te maken. Met deze tips creëer je een sfeervol interieur, zélfs met een Kerst zonder kerstboom.

Kerstballen aan een tak

De kerstballen hangen dit jaar dan niet in de boom, maar wist je dat dit ook onwijs leuk staat aan een tak? Die tak kan je gewoon in een grote pot zetten. Wat lichtjes om te tak wikkelen, en binnen no time ben je kerst ready!

Ben je op zoek naar feestelijke hysterische kerstballen? Dan is de kerstballencollectie van Fred van Leer iets voor jou. Of ga je liever voor gouden kerstballen?

Pimp de bank

De bank in de woonkamer kan je ook makkelijk een kerst make over geven. Haal speciaal voor de mooiste tijd van het jaar winterse kussentjes voor op je bank in huis.

Ga voor hout

Hout in je interieur brengt meteen een warme en landelijke sfeer met zich mee. Dit geldt ook voor de kerstdagen: breng houten kerstaccessoires aan in je interieur en combineer het met de warme rode en groene kerstkleuren.

Je kunt er ook voor kiezen om een houten kerstboom in je interieur te plaatsen, een stuk makkelijker dan met een echte boom slepen! Meer tips nodig voor een alternatieve kerstboom? 10 feestelijke alternatieven voor een traditionele kerstboom.

kerstkrans maken
Bron: Diana Schroder via Unsplash

Maak je eigen kerstkrans

Een kersttak of kerstkrans geeft altijd dat extra beetje kerst gevoel! Hang het aan de voordeur, de deur naar de woonkamer of tegen de wand! Heb je onze kerstkrans DIY al gezien? Leuk om te maken!

Kaarsen

Kaarsen, kaarsen, kaarsen, kaarsen en nog meer kaarsen! Aan kaarsen géén gebrek. In super romantische kerstfilms zie je ze wel ééns op de trap staan, van boven naar beneden….. Zo sfeervol! Let natuurlijk wel even op met kinderen, huisdieren en brandbare dingen.

Nog beter: geurkaarsen. Hoe fijn is het om een kaarsje aan te zetten en jezelf direct in kerstsferen te wanen door de heerlijke geur die er vanaf komt? Kruip lekker onder een warm plaid tussen de kussens, en die cheesy kerstfilm mag beginnen hoor!

Kerstboom op boek

We vertelden je er al eerder over: de kerstbomen op doek. Hiermee haal je direct kerstsfeer in huis zonder dat je je hele interieur ervoor hoeft om te gooien.

Wees creatief!

Laat je creativiteit de vrije loop. Wat dacht je van alle kerstkaarten ophangen in de vorm van een kerstboom? Of kerstornamenten opplakken met gouden washi tape? Je kunt het zo gek niet bedenken of er staat een Kerst DIY van op Pinterest. Of check Roomed, natuurlijk.

Meer lezen over Kerst?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo krijg je een warm, sfeervol interieur met de feestdagen zónder kerstboom
Sluiten