Maud van Dijck
Maud van Dijck Binnenkijken 28 nov 2021

Aan de kersttafel van… Adrie in haar landelijke interieur

Een van de gezelligste dingen van de kerstdagen, vinden wij aanschuiven aan de kersttafel. Daarom verrassen wij iedere week tot aan de kerstdagen iemand met een aantal vragen over hun kerstinterieur. Met vandaag: alles over de landelijke kersttafel van Adrie.

Adrie Maas woont samen met haar man Ferry en zoontje Paul van 11 maanden. Ze houdt ervan haar interieur te veranderen en heeft dan ook al aardig wat interieurstijlen gehad. Zo heeft Adrie een Rivièra Maison-stijl in huis gehad, maar ook een industrieel interieur en een roze interieur.

Uiteindelijk komt ze toch altijd terug bij landelijk en dit zie je ook op haar Instagram account LandelijkwonenbyAdrie.

Adrie’s landelijke kersttafel

landelijke kersttafel
Bron: LandelijkwonenbyAdrie

Ben je een echte kerstliefhebber? Kleed je altijd het hele huis aan?

“Voorheen had ik mijn huis echt over the top met kerst. Ik vind kerst héél gezellig. In oktober stond bij mij de boom altijd al vol met slingers. Nu dat ik een zoontje heb kan ik niet elke keer zoveel geld meer uitgeven om mijn interieur te veranderen. Ik houd het deze kerst dus wat rustiger en blijf trouw aan mijn landelijke stijl.

Daarnaast zit mijn zoontje Paul ook graag overal aan, dus ik moet toch wat uitkijken met mijn decoraties.”

landelijke kersttafel adrie
Bron: LandelijkwonenbyAdrie

Wat treffen we bij jullie aan op de kersttafel?

“Wij zijn eigenlijk niet zo van het heel lang tafelen. Mijn man en ik hebben dat beide niet van huis uit meegekregen. De kersttafel is natuurlijk wel aangekleed, maar wel wat simpeler dan de rest van het interieur. Meestal schuiven we de kersttafel ook meer richting de woonkamer, dus dan zit je toch al dichter bij de kerstboom.

Als je trouwens naar de achtergrond kijkt dan zie je nog de tegeltjes van toen mijn interieur helemaal roze was. Sinds mijn zwangerschap word ik een beetje misselijk van de kleur roze, dus het veranderen van deze tegels staat nog op mijn to-do lijstje.”

candyline intratuin
Bron: LandelijkwonenbyAdrie

Ga je ieder jaar voor dezelfde stijl of volg je de kersttrends?

“Ja, ik kijk wel naar de trends. Maar ik doe wel echt mijn eigen ding. Dit jaar heb ik wel een paar dingen van de snoepjes accessoires van Intratuin bij ons in het interieur. Ik vond deze accessoires gewoon heel leuk voor mijn zoontje. Ook al past het niet zo bij de rest van het interieur, we vinden het er wel gezellig uitzien voor een jaartje.

Waar slaag jij altijd met het shoppen van kerstaccessoires?

“Ja, mijn go-to adres is toch wel Het Olde Jagthuys in Barneveld. Vooral het merk Aura Peeperkorn vind ik heel mooi. Ze hebben heel veel oude houten spullen die mooi passen in een landelijk interieur, zoals de houten tray op mijn kersttafel.”

toef
Bron: LandelijkwonenbyAdrie

Is er een item dat ieder jaar in jouw kerstinterieur verschijnt?

“Ja, deze toef hangt toch wel ieder jaar ergens in mijn kerstinterieur. Soms hangt die natuurlijk wel in een ander potje. Deze heb ik zelf gemaakt met kunst eucalyptus takken en naalden. Ik probeer hem wel zo echt mogelijk te laten lijken, want ik houd er niet van als je duidelijk ziet dat het nep is.”

Creatief met (kerstversiering): deze te gekke kerst DIY’s maak je dit jaar zelf

woonkamer
Bron: LandelijkwonenbyAdrie

Heb je nog een must-know kersttip voor onze lezers?

“Voeg iets van jezelf toe in je kerstinterieur. Doe eens lekker je eigen ding. Laatst zag ik bijvoorbeeld op Pinterest dat iemand sinaasappelschijfjes had gedroogd en aan een touwtje in de kerstboom had gehangen. Ik zou het zelf niet doen, maar vond het wel heel tof. Er komen op die manier zoveel leuke ideeën voorbij waar anderen ook weer inspiratie uit kunnen halen.”

Zo dek je in 6 makkelijke stappen de mooiste kersttafel voor de feestdagen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Aan de kersttafel van… Adrie in haar landelijke interieur
Sluiten