Iris Wijnands
Iris Wijnands Diy 21 november 2019

Creatief! Zelf je eigen Kerst sneeuwbol knutselen doe je op deze manier

Weet je nog dat je als kind ooit zo’n prachtige sneeuwbol kreeg en je deze keer op keer wilde schudden om het te laten sneeuwen? Die sneeuwbollen kunnen ook leuk staan in je interieur, zeker als je er zelf een maakt. Leuk voor in de kerstvakantie: je eigen sneeuwbol knutselen.

Wij vinden dat er maar heel weinig dingen leuker zijn dan knutselen met Kerst. De mooiste en meest persoonlijke kerstdecoratie koop je namelijk niet, die maak je zelf. Vandaag laten we je precies zien hoe je een Kerst sneeuwbol knutselt.

Benodigdheden om een sneeuwbol te Kerst knutselen

Om een sneeuwbol te knutselen met Kerst hebben we het een en ander nodig:

  • Witte, fijne glitters
  • Minikerstboompje, hertje of andere kerstfiguurtjes (niet van gips!)
  • Pot met deksel
  • Glycerine (bij de drogist)
  • Babyolie
  • Water
  • Tang
  • Tweecomponentenlijm
  • Eventueel kant om de deksel te versieren

Zo maak je je eigen sneeuwbol voor Kerst

Het mengsel maken

We beginnen met het maken van een mengsel dat bestaat uit een deel glycerine en twee delen water. Voeg een paar druppels babyolie toe als je wil dat de sneeuw wat langzamer naar beneden dwarrelt.

Glycerine kan je bij de drogist vinden. Geen zin om glycerine in huis te halen? Dan kan je ook proberen om een mengsel te maken van water met alleen een paar druppels babyolie.

Afhankelijk van de grootte van de pot doe je de witte glitters in de pot met het mengsel. Probeer het eerst eens met één eetlepel.

Het is slim om voor je verder gaat met het Kerst knutselen het figuurtje eerst in de pot te doen en de pot tot iets onder de rand te vullen met het mengsel. Zo weet je hoe vol de pot moet doen. Haal het figuurtje er met een tangetje weer uit en maak deze droog.

Het figuur vastplakken

Als het figuurtje helemaal droog is kun je ‘m aan de binnenkant van de deksel plakken. Goed laten drogen, anders zal het figuurtje straks loslaten tijdens het schudden.

Zodra de lijm tussen de deksel en het figuur helemaal droog is, breng je een dikke rand met lijm aan de binnenkant van het deksel. Schroef de deksel erop en keer de pot voor de zekerheid nog even niet om, maar laat de lijm even drogen. Versier de deksel met een stuk kant dat je eromheen bindt met een elastiek of een touw en schudden maar!

Meer lezen over Kerst?

Home and GardeniHobbyWikiHow

Reageer op artikel:
Creatief! Zelf je eigen Kerst sneeuwbol knutselen doe je op deze manier
Sluiten