Oude kerstballen in huis? Versier ze aan de hand van deze leuke Kerst DIY

Kerst knutselen in één van de favoriete bezigheden op de Roomed redactie. De hele dag creatief bezig zijn met Kerst, heerlijk. Heb jij ook van die kerstballen waar eigenlijk niets mis mee is, maar ze toch ieder jaar weer geen plekje in de boom halen? Sommige (effen) kerstballen kun je makkelijk een tweede leven geven met een vleugje kerstmagie (en een paar stiften).

We hebben allemaal wel onze favoriete kerstballen voor in de boom, die we altijd ophangen aan de mooiste takken. Nu we aan die ballen denken die we nooit ophangen maar ieder jaar wel weer van zolder halen, is dat best een beetje verdrietig. Met een beetje liefde en aandacht zullen deze vergeten kerstballen net zo mooi worden als je nieuwe favoriete boomdecoraties.

De benodigdheden om te Kerst knutselen

Wat is er nou leuker dan knutselen met Kerst? Haal de doos ‘vergeten’ kerstballen alvast naar beneden, zodat ze klaar zijn voor je de boom in huis haalt. Er bestaan speciale stiften voor glas, dus dat is ideaal voor glazen kerstballen. Of neem een mooie gouden stift, dat staat prachtig op lichte effen kerstballen.

Het Kerst knutselen kan beginnen

Nu je alle benodigdheden hebt kan het Kerst knutselen beginnen! De ballen kun je versieren op allerlei verschillende manieren. Met gouden stipjes en streepjes maak je zo een feestelijke bal. Of ga voor echte kerstkleuren, zoals rood en groen. Wil je écht uitpakken? Ga dan los met een glitterspray.

Extra mooi: je kan doorzichtige kerstballen versieren met een zwarte stift. Heb je juist een donkere kerstbal? Probeer dan eens om met een zilveren stift mooie sterren te maken. Bonuspunten als je de kerstballen helemaal afmaakt met glitters, want met glitters wordt Kerst knutselen helemaal een feestje.

Meer DIY’s en kerstinspiratie zien?