Alles over de kerstster verzorgen: zo houd je ‘m het langst mooi

Rond de kerstperiode is ‘ie hartstikke populair: de kerstster. Maar wist je dat deze sterke kamerplant niet alleen rond Kerst bloeit, maar dat je ‘m met de juiste verzorging maanden goed kan houden? Daarom een guide kerstster verzorgen, zodat jouw kerstster zo lang mogelijk mooi blijft.

De meest populaire kerstster is knalrood, maar er zijn ook varianten in andere kleuren. Denk aan roze, wit, geel en lichtgroen. Er zijn zelfs varianten met tweekleurige bladeren die een marmer-effect hebben.

De kerstster water geven

Vergeet jij vaak jouw planten water te geven? Dan hebben we goed nieuws: de kerstster heeft weinig water nodig. Wanneer de plant te veel water krijgt, zal je zien dat de bladeren uit zullen vallen. Kijk altijd goed dat er geen laagje water meer in de pot zit, want de kerstster houdt niet van natte voetjes.

De meest ideale manier om de kerstster water te geven, is de plastic kweekpot eens per week even in een badje met lauwwarm water te zetten. Laat het plantje vervolgens goed uitdruppelen voordat je hem weer terug op zijn plek zet.

Kerstster verzorgen: de temperatuur

De kerstster is erg temperatuurgevoelig: hij heeft het liefste een standplek waar het tussen de 15 en 22 graden Celsius is. Koelt het ‘s nachts in jouw huis af maar minder dan 15 graden? Dan is de kerstster wellicht niet jouw ideale plant.

Zet de kerstster op een lichte, zonnige plaats maar nooit in direct zonlicht. Grote kans dat de bladeren in direct zonlicht zullen verbranden – en dat willen we natuurlijk niet, want die bladeren zijn juist zo mooi van kleur.

Heeft jouw kerstster de winter overleefd? Dan kan hij in de zomer naar buiten, mits hij op een beschutte plek komt te staan. Gooi de kerstster na de feestdagen daarom niet weg, want dat is natuurlijk zonde.

Meer lezen over kerst?

Reageer op artikel:
Alles over de kerstster verzorgen: zo houd je ‘m het langst mooi
Sluiten