Snelle DIY voor de kersttafel: zet een kaars met wat kerstgroen in een vaasje

Kriebelt het al om de kersttafel te gaan decoreren en aan te schuiven bij het kerstdiner? Bij mij wel, en als er iets is wat ik helemaal bij Kerst vind passen, dan zijn het wel dennentakken. Met dennentakken kan je een gemakkelijke Kerst DIY maken die perfect is voor op de kersttafel.

Als ik aan dennentakken denk, denk ik automatisch aan Kerst. Kerstbomen, winterse wandelingen door de bossen maar ook het decoreren met dennentakken. De lucht die er vanaf komt ruikt niet alleen lekker, maar schijnt ook het immuunsysteem te versterken. En precies daarom hebben wij met dit wonderlijke takje een DIY gemaak.

Dit heb je nodig voor deze makkelijke Kerst DIY:

  • Glazen vaasjes
  • Kaarsen
  • Dennentakken
  • Water

De glazen flesjes kan je kopen bij het tuincentrum, maar misschien heb je zelf nog wel lege flesjes over. Denk bijvoorbeeld grote en kleine wijnflessen of woondecoratie waar je een kaars in kunt zetten. Zorg voor een oneven aantal, dit staat mooier (denk maar aan de regel van drie).

Of check even de kringloopwinkel. Kringloopwinkels staan vaak vól met glazen vaasjes die je voor een klein bedrag mee kunt nemen. Dit zijn de leukste kringloopzaken, marktjes en vintage winkels (waar je misschien nog nooit van gehoord hebt).

makkelijke kerst diy van takjes in water
Bron: Jet Hendriks voor Roomed

Aan de slag! Zo maak je deze kandelaars met dennentakken

Knip de dennentakken die je hebt ingeslagen in stukjes. Let hierbij wel goed op de opening van de glaasjes. In het ene vaasje of flesje past een groter takje dan in het andere. Ga hier speels mee om, het hoeft niet allemaal gelijkwaardig te zijn.

Stop de dennentakken in de vaasjes/flesjes. Vul kleine vaasjes met 1 takje, en een grote wijnfles bijvoorbeeld met meerdere takken.

Tevreden? Vul alle vaasjes en flessen met water. Zorg ervoor dat ongeveer driekwart gevuld is.

Tijd voor de finishing touch. Stijl een paar flessen af met een kaars, die je voorzichtig in de hals van de fles steekt. In het ene flesje zal wel een kaars passen, en in de andere niet. Dit is helemaal oké! Juist door speels met de kaarsen om te gaan, creëer je een leuk geheel.

Zet ze op je mooie kersttafel of plaats ze op een andere prominente plek in huis. Tips nodig voor het stylen van de kersttafel? Zo dek je in 6 makkelijke stappen de mooiste kersttafel voor de feestdagen.

Tijd voor nog meer DIY’s met de kerstdagen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Snelle DIY voor de kersttafel: zet een kaars met wat kerstgroen in een vaasje
Sluiten