Met deze creatieve DIY’s steel je de show met je Kerst kaarsen

Op de Roomed redactie zit de kerstsfeer er al helemaal in. Kerstmuziek knals door de speakers en de kerstlampjes geven de redactie extra sfeer. Tijdens het zoeken naar toffe projecten kwamen we allerlei mooie kaarsen voor Kerst tegen die geweldig zullen staan voor je interieur. Deze Kerst kaarsen maak je heel gemakkelijk zelf met simpele DIY’s.

Tijd om de saaie witte kaarsen in de kast eens een Kerst upgrade te geven. We gaan het helemaal gezellig maken in huis met deze snelle en leuke DIY’s. Maar voor je een gepimpte kaars aansteekt: let goed op de brandveiligheid.

Kerst DIY #1: potten met schaduwbomen

Hoe gezellig zien deze potten met kerstbomen, huizen en sneeuw eruit? Dit project is helemaal niet moeilijk. Knip de figuren uit en plak ze op de buitenkant van de pot, of neem zwarte glasverf en schilder het er op.

Ben je niet zo’n handige schilder? Plak de papieren figuren aan de binnenkant, schilder dat aan de buitenkant na en haal vervolgens de figuren er weer uit. Sneeuwspray erover, waxine- of LED-lichtje erin en klaar zijn je kaarsen voor Kerst!

Kerst DIY #2: windlicht met kerstgroen

Windlichten zijn zonder versiering al leuk, maar met een paar dennentakjes en wat versiering krijgen ze net dat beetje extra! Maak een klein kerststukje en plak dat aan je windlicht.

Kerst DIY #3: geschilderde potten met kerstfiguren

Deze makkelijke DIY is voor iedereen geschikt. Knip een kerstfiguur uit, plak het op de buitenkant van de pot en schilder de rest van de pot in een kleur naar keuze. In dit voorbeeld is er gegaan voor wit, maar met rode of groene potten ziet het er ook ontzettend Kerst-achtig uit!

Je kunt onderin de pot kleine kerstballetjes neerleggen voor een extra sfeervol resultaat.

Kerst DIY #4: wijnflessen met dennentakjes

Hou je van simpele kerstdecoraties zonder opsmuk? Dan is deze DIY misschien iets voor jou. Je hebt lege witte (wijn)flessen nodig en kaarsen die erin passen.

Haal de etiketten van de fles, stop er dennentakjes of eucalyptus in en vul de fles met water. Vervolgens zet je de kaars in de fles en je kan genieten van je prachtige kandelaren.

Kerst DIY #5: Omgekeerde wijnglazen onder de kaarsen voor Kerst

Wil je deze Kerst aan je familie laten zien dat je super creatief bent? Pak een paar wijnglazen die je niet nodig hebt, haal watjes en kleine kerstitems, bijvoorbeeld mini-bomen en kleine kerstfiguren.

Maak een klein winters tafereel onder het glas en zet de kaars bovenop de onderkant. Als dit geen creatieve kaarsen voor Kerst zijn, dan weten wij het ook niet meer.

Kerst DIY #6: Wikkel Rozemarijn om je kaarsen voor Kerst heen

Bij deze creatie zijn er takjes rozemarijn met een simpel touwtje om de kaarsen gebonden. Ziet er gezellig uit toch? Je bent er zo mee klaar en het is helemaal niet moeilijk.

Kerst DIY #7: Kaarsen voor Kerst met dennentakjes

We vinden deze kaarsen voor Kerst erg creatief! Met lijmspray zijn er op de buitenkant van het glas dennentakjes geplakt waarvan de onderkant vervolgens afgeknipt is. Het is super makkelijk en goedkoop om deze DIY te maken en het staat ontzettend chique op de kersttafel.

Kerst DIY #8: Sinaasappeldecoratie

Dat is nog eens wat anders dan dennentakjes! Maak met een stukje (gedroogde!) sinaasappel en wat touw een creatieve decoratie voor de kaarsen voor Kerst.

We horen je denken: waarom sinaasappels? Dat hebben we uitgezocht. Kerst is en christelijk geloof en bij sommige kerken worden aan kinderen sinaasappels uitgedeeld na de Kerstviering. Het is dus niet alleen een decoratie, het heeft ook nog eens met Kerst te maken.

Meer toffe ideeën voor Kerst?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Met deze creatieve DIY’s steel je de show met je Kerst kaarsen
Sluiten