Renée Leeuw
Renée Leeuw Diy 19 december 2014

Kerst DIY: ijslichtjes

De feestmaand is natuurlijk hèt moment to shine voor de knutselaars. Zo zullen we de komende dagen volop DIY’s in de kerstsfeer laten zien. Van makkelijke en simpele DIY’s tot knutselprojecten voor gevorderden.

Kerst is natuurlijk het lichtfeest en daarom laten we vandaag zien hoe je deze super creatieve ijslichtjes maakt in een paar easy stappen. Lees verder voor de benodigdheden, het stappenplan en.. Do It Yourself!

BENODIGDHEDEN

  • Twee glazen potten: een kleine en een grote
  • Water
  • Vondsten uit de natuur, zoals sinaasappels, bessen, dennentakken
  • Vriezer
  • Led theelichtjes
  • Tape

STAP 1
Stop het kleine potje in de grote en zet vast met tape.

STAP 2
Vul de grote pot met water en je vondsten uit de natuur. Dennentakken zijn ontzettend leuk voor kerst en al helemaal in combinatie met besjes voor de ultieme kerstkleuren. Maar in principe mag je hier natuurlijk helemaal losgaan en zelf bepalen wat voor takken en vruchtjes je in de ijslichtjes wilt.

STAP 3
Klaar met decoreren? Stop de glazen in de vriezer of buiten als het vriest. Check de glazen elk uur even, want als de glazen te lang in de vriezer staan, zullen ze breken. Fun fact: hoe meer decoraties, hoe langer het vriesproces. Houd er rekening mee dat de potten ongeveer 7 uur lang in de vriezer moeten.

STAP 4
Is het water bevroren en zijn de potjes zoals je wilt? Haal de potten dan uit de vriezer of uit de koude buitenlucht, verwijder het tape en stop de led theelichtjes erin. Geef de potten een mooi plekje. Uniek zou zijn als het buiten vriest, want dan kan je de ijslichtjes gewoon buiten laten staan en je gasten een warm welkom bieden!

www.gardenista.com

Reageer op artikel:
Kerst DIY: ijslichtjes
Sluiten