Renée Leeuw
Renée Leeuw Diy 11 december 2014

Kerst DIY: houten kerstboom

De feestmaand is natuurlijk hèt moment to shine voor de knutselaars. Zo zullen we de komende dagen volop DIY’s in de kerstsfeer laten zien. Van makkelijke en simpele DIY’s tot knutselprojecten voor gevorderden.

Niet iedereen heeft ruimte in huis voor een echte kerstboom en in sommige thuissituaties is zo’n boom ook helemaal niet handig. Bijvoorbeeld als je net een nieuw en speels huisdier hebt rondlopen die maar al te graag in de boom zou springen. Overal naalden, rondslingerende ballen en constant stofzuigen is ook niet alles. Maar om toch gehoor te geven aan die kerstboom-cravings hebben we een onwijs leuk alternatief: de houten kerstboom, die je zelf in een paar stappen in elkaar zet.

BENODIGDHEDEN

  • Multiplex hout
  • Potlood
  • Schuurpapier
  • Meetlint
  • Cirkelzaag

STAP 1
Gebruik het meetlint om twee driehoeken uit te meten en teken dit met het potlood uit op het multiplex.

STAP 2
Zaag de driehoeken uit met de cirkelzaag.

STAP 3
Om de driehoeken in elkaar te schuiven, moet je twee inkepingen maken. Teken dit allereerst uit op de driehoeken. Bij één driehoek trek je een lijn van onder naar het midden en bij de andere driehoek trek je een lijn van boven naar het midden. Vervolgens meet je de dikte van het multiplex en pas je de dikte van de zojuist getrokken lijn hier op aan. Dus als het multiplex 4 cm dik is, trek je links en rechts van de getrokken lijn nog een lijn op 2 cm afstand.

STAP 4
Gebruik de cirkelzaag om de lijnen uit te zagen. Gum de zichtbare potloodlijntjes weg en schuur oneffenheden aan de randen weg met een schuurpapiertje. Nu kun je de driehoeken in elkaar schuiven en je kerstboom staat!

themerrythought.com

Reageer op artikel:
Kerst DIY: houten kerstboom
Sluiten