Amber Grootscholten
Amber Grootscholten Diy 9 december 2014

Kerst DIY: adventskalender

De feestmaand is natuurlijk hèt moment to shine voor de knutselaars. Zo zullen we de komende dagen volop DIY’s in de kerstsfeer laten zien. Van makkelijke en simpele DIY’s tot knutselprojecten voor gevorderden.

Kun je niet wachten tot Kerstmis officieel begint? Wij ook niet en daarom zijn we al druk aan het zoeken naar de lekkerste gerechten en de leukste cadeaus om de feestdagen extra speciaal te maken. Met deze DIY adventskalender maak je het aftellen nòg leuker! Lees snel verder voor de benodigdheden en het stappenplan en.. DIY!

Bron: Morning Creativity

BENODIGDHEDEN

  • computer met printer
  • 25 wc rollen
  • 24 kleine cadeautjes (denk: lipgloss/chocolaatjes)
  • (bruin) inpakpapier
  • 2 stukken karton
  • tissue
  • touwtje
  • sterke lijm
  • schaar
Bron: Morning Creativity

STAP 1
Kies een mooi lettertype uit en print de cijfers 1 tot en met 24 op het (bruine) inpakpapier. Plak de cijfers op de rollen, doe de cadeautjes erin en maak ze dicht. Als je even geen printer tot je beschikking hebt kun je de cijfers natuurlijk ook met een stift op het papier schrijven.

STAP 2
Doe aan de achterkant van de 24 WC rolletjes een laag sterke lijm op de rand. Plak ze allemaal vast op een stuk karton. Je maakt hierbij zes rijen van 4 rolletjes naast elkaar.

Bron: Morning Creativity

STAP 3
Maak een vouw in het stuk karton zodat je de vorm van een dak krijgt. Pak het laatste wc rolletje en knip deze schuin af, zodat hij horizontaal op het dak vastgemaakt kan worden. Doe op de rand van het rolletje een laagje lijm en plak het vast op het dak.

STAP 4
Bevestig het dak op de WC rollen en stop een tissue in de schoorsteen (dit moet de rook voorstellen). Maak een touwtje vast aan het geheel en de kalender is klaar om op te hangen!

Bron: Morning Creativity
Bron: Morning Creativity

Voor wat extra stevigheid kun je onder de WC rollen ook nog een kartonnen plaat maken. (Dit is op de foto’s niet gedaan)

Wil je wel een adventskalender maken, maar niet deze? Hieronder hebben we nog een aantal leuke adventskalenders gevonden, die je zelf kunt maken. Klik op de bron onder de afbeelding om door te gaan naar het stappenplan.

Bron: Hey Look

Op de website van Hey Look kun je ook de patronen van de pakketjes uitprinten

En het leuke is: omdat het al 9 december is mogen er al heel wat vakjes opengemaakt worden. Jummy!

Reageer op artikel:
Kerst DIY: adventskalender
Sluiten