Op de valreep: deze kersttips van Daan Alferink wil je even lezen

Ben jij de dagen tot kerst al aan het aftellen? Op de Roomed-redactie kunnen we niet wáchten en luisteren we de hele dag al kerstmuziek. Kan jij nog wel wat tips gebruiken om jouw huis gezellig te maken voor de feestdagen? Dan gaan deze tips van Daan Alferink je helpen.

Daan Alferink kan je kennen van social media. Hij post grappige video’s op zijn Instagram, maar is daarnaast ook nog eens interieurstylist. Speciaal voor de feestdagen deelt Daan samen met Google zijn go to kersttips en we hebben alvast op zijn Instagram gespiekt naar zijn eigen kerstboom. Hysterisch? Absoluut. Maar op de Roomed-redactie vinden we ‘m geweldig.

Komen deze tips te laat voor jou, omdat de boom al in huis staat? Sla het artikel dan op voor volgend jaar. Extra tips om het huis gezellig te maken zijn altijd mooi meegenomen.

1. Oogverblindend

Een kerstboom met slechts een paar lampjes? Niet als het aan Daan ligt. Verlichting moet groots, aldus de interieurstylist. Heb je een boom van 1 tot 1,5 meter? Gebruik dan zeker tussen de 100 en 350 lampjes. Heb je een boom van 2 tot 2,5 meter, dan zit je goed met 750 lampjes. “Als je het doet, doe het dan goed,” aldus Daan.

Nog een belangrijke tip als het op verlichting aankomt: check of alle lampjes het doen vóór je ze in de boom hangt. Dat scheelt een hoop frustratie en gevloek wanneer je er achter komt dat de helft het niet meer doet, maar ze al wel in de boom hangen.

2. Basiskerstballen

De basiskerstballen zetten de toon van de kerstboom. Dit zijn ballen in één of twee kleuren die je diep aan de takken van je kerstboom hangt. Hiermee vul je de lege ruimte. Daarna kan je los met opvallende ornamenten, slingers of andere kitscherige aankleding. Volgens Daan kan de boom niet vol genoeg hangen. “Ga voor je eigen stijl en neem ruim. De boom moet bijna omvallen van de hoeveelheid. Dus verstevig dat stammetje en hangen maar.”

Nog geen boom? Zet dan een blauwe cederboom in huis met kerst

3. Muziek

De kerstdagen zijn onlosmakelijk verbonden met kerstmuziek en al die kerstklassiekers wil je natuurlijk wel door een goede speaker horen. Bij Daan thuis staat de Google Nest Audio in huis. Handig, want je roept ‘Hey Google, speel kerstmuziek op Spotify’ en de voetjes kunnen van de vloer. Handig als je nét bezig bent met die kalkoen uit de oven halen, of wanneer de kerstlampjes volledig in de knoop zitten.

4. Geur

Voeg iets extra’s toe aan je interieur door middel van geur. Daan raadt aan om in de decembermaand voor winterse geuren als dennengeur, hout en kruiden te gaan. Geurkaarsen zien er niet alleen gezellig uit, maar “ze verbloemen ook nog eens de geur van je baksels, een tip voor de kookklunzen onder ons.”

Dit jaar geen kerstboom in huis? Kies voor deze alternatieven!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Op de valreep: deze kersttips van Daan Alferink wil je even lezen
Sluiten