Maud van Dijck
Maud van Dijck Binnenkijken 21 nov 2021

Aan de kersttafel van… Stefanie in haar creatieve kerstinterieur

Een van de gezelligste dingen van de kerstdagen, vinden wij aanschuiven aan de kersttafel. Dus waarom beginnen we daar niet alvast mee? Vanaf vandaag verrassen wij iedere week tot aan de kerstdagen iemand met een aantal vragen over hun kerstinterieur. Met vandaag: alles over de creatieve kersttafel van Stefanie.

Stefanie Zincken woont samen met haar vriend en kat Jan Willem in een klein vrijstaand huisje uit 1910. Haar huis mag aan de kleine kant zijn, maar dat beperkt haar creativiteit niet. Met kerst zie je dan ook allerlei decoratie die ze zelf heeft gemaakt in haar huis hangen. Deze kan je op haar Instagram account StyleSteef voorbij zien komen.

Stefanie’s creatieve kersttafel

kersttafel stefanie
Bron: Stefanie Zincken
kersttafel Stefanie, kerst 2021
Bron: Stefanie Zincken

Ben je een echte kerstliefhebber? Kleed je altijd het hele huis aan?

“Ja, ik vind kerst altijd heel gezellig. Mijn woonkamer heeft geen ruimte meer voor een kerstboom door al mijn kamerplanten, dus ik heb vorig jaar voor een tafelklem gekozen. En aangezien ik toch veel vaker aan de eettafel zit dan in de woonkamer, was de tafelklem eigenlijk de perfecte oplossing.

Wat ik boven de tafel heb is eigenlijk mijn kerstboom, dus dan vind ik het zelf ook niet nodig om door de rest van mijn interieur grote kerstdecoraties te hebben. In de woonkamer maak ik het bijvoorbeeld gezelliger met kleine kerstaccessoires.”

Geen ruimte voor een kerstboom? Ga voor deze kamerplanten als alternatief

Ga je ieder jaar voor dezelfde stijl of volg je de kersttrends?

“Nee, ik houd me daar eigenlijk niet zo mee bezig. Ik vind het leuk om creatief bezig te zijn, dus ik geef graag mijn eigen creatieve draai aan mijn kerstinterieur. Elk jaar is het wel net even wat anders. Dit jaar heb ik bijvoorbeeld rode besjes aan mijn tafelklem gehangen, omdat ik net een oranje muur heb geschilderd. Dat kleurt dan net wat mooier.”

Waar slaag jij altijd met het shoppen van kerstaccessoires?

“Toevallig was ik gisteren nog met mijn oma en moeder naar De Boet. Dat is een groot tuincentrum waar ze ook altijd uitpakken met een leuke looproute. Op deze manier kom je meteen in de sfeer voor je kerstshopping. En daar heb ik gisteren nog wat toffe kerstdecoratie gekocht. ”

kerstdecoratie
Bron: Stefanie Zincken

Is er een item dat ieder jaar in jouw kerstinterieur verschijnt?

“Ja, de kerstballen die ik heb komen ieder jaar weer terug in mijn interieur. Ik houd namelijk wel van kerstballen met leuke vormen en glitter erop. Ik ben niet zo van de traditionele kerststijl, maar dat had je waarschijnlijk al verwacht.”

gouden huisje
Bron: Stefanie Zincken

“Tussen alle mijn nieuwe kerstdecoratie zit trouwens ook één gouden kerstbal in de vorm van een huisje. Deze had ik als klein meisje uitgekozen voor in de kerstboom op mijn kamer. Dit moest mijn droomhuis voorstellen. Wel grappig als je dan nu bedenkt dat ik in een klein vrijstaand huisje uit 1910 woon. Dus wat nostalgie hangt er ook tussen.”

kersttafel stefanie zincken
Bron: Stefanie Zincken

Nog een kersttip voor onze lezers?

“Verspreid overal lichtjes in je interieur. Voor mij gaat een kerstsfeer hand in hand met veel lichtjes. Kaarsjes gaan bij mij thuis altijd aan en natuurlijk ook verschillende kerstlampjes.

Her en der stop ik nog wat lichtjes in een mooie glazen fles en die zet ik in mijn interieur om het toch net wat gezelliger te maken. Of ik hang een kerstster met lichtjes op. Denk alleen niet dat je bij mij thuis een kerstdorp binnenwandelt, want dat valt ook wel weer mee. Ik houd gewoon van wat gezellig licht.”

Een (budget) kersttafel dekken doe je met deze tips van een interieurstylist

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Aan de kersttafel van… Stefanie in haar creatieve kerstinterieur
Sluiten