Maud van Dijck
Maud van Dijck Binnenkijken 6 dec 2021

Aan de kersttafel van… Yvonne in haar natuurlijke kerstinterieur

Een van de gezelligste dingen van de kerstdagen, vinden wij aanschuiven aan de kersttafel. Daarom verrassen wij iedere week tot aan de kerstdagen iemand met een aantal vragen over hun kerstinterieur. En bij wie gaan we vandaag op bezoek? Yvonne vertelt ons alles over haar natuurlijke kersttafel.

Yvonne Lanfermeijer is interieurstylist en naar eigen zeggen een kerstfreak. Zo heeft ze nu al vier jaar haar huis open met Kerst. Ook dit jaar kleedt ze haar huis helemaal aan en mogen mensen een kijkje binnen nemen. Wij hebben geluk, want we mogen al een sneak peek nemen!

Als je na ons artikel meer wilt zien van Yvonne’s kerstinterieur dan kan je 11 en 12 december tussen 11.00 en 16.00 terecht bij Yvonne thuis in Spierdijk. En op haar Instagram @puur_von kan je toffe inspiratie opdoen.

Yvonne’s natuurlijke kersttafel

Yvonne's kersttafel kerst 2021
Bron: Yvonne Lanfermeijer

Ben je een echte kerstliefhebber? Kleed je altijd het hele huis aan?

“Vier jaar geleden ben ik begonnen met een open kersthuis, dus ik kleed altijd mijn hele huis aan. Ik vind het leuk om te laten zien dat je toch op en top kerst thuis kunt hebben zonder de Amerikaanse overdaad. Dat vind ik zelf namelijk too much.

Je kan eigenlijk zeggen dat ik twee keer kerst vier thuis. Het open kersthuis is echt voor iedereen en zodra dat voorbij is richt ik mijn huis nog net iets anders in. Zo wordt het echt mijn eigen kersthuis. Dat voelt toch net wat specialer.”

Zo haal je een duurzame kerstboom in huis: 5 tips

kersttafel yvonne lanfermeijer
Bron: Yvonne Lanfermeijer

Wat treffen we bij je aan op de kersttafel?

“Gewassen linnen. Daarnaast houd ik van blinkend bestek en mix ik het liefst goud, koper en zwart allemaal met elkaar. Mijn tafel heeft altijd genoeg lichtjes en kaarsjes voor sfeervolle verlichting. En groendecoratie mag op mijn kersttafel natuurlijk niet missen. Zo had ik vorig jaar gedroogde bermtakken.

Kerststerren of Amaryllissen komen er bij mij bijvoorbeeld niet in, want die vind ik weer net iets te keurig. Daarnaast worden deze bloemen vooral gekweekt en dat vind ik minder passen bij mijn natuurlijke kersttafel.”

woonkamer kerstboom
Bron: Yvonne Lanfermeijer

Ga je ieder jaar voor dezelfde stijl of volg je de kersttrends?

“Ik blijf wel trouw aan mijn eigen stijl, maar denk dat ik onbewust de kersttrends wel meekrijg. Zo heb ik een blauwe cederboom in huis en die zag je tien jaar geleden nog niet. Maar ik vond hem zelf dus heel mooi, want anders stond die niet bij mij thuis!

Ik kies wel altijd voor een echte boom, want dan krijg je ook meteen die heerlijke kerstgeur in huis.”

Waar slaag jij altijd met het shoppen van kerstaccessoires?

“In het bos! Nu ik er echt bij stil sta, realiseer ik me dat ik al een paar jaar niet meer echt shop voor de kerst. Ik haal de materialen voor mijn kerstdecoratie voornamelijk uit de natuur. En het glaswerk dat ik gebruik heb ik door de jaren heen verzameld.

Het enige wat ik nog gekocht heb dit jaar zijn papieren ornamenten, zoals engeltjes of kerstboompjes. Die gebruik ik dan leuk voor op de kersttafel.”

kerstitem interieur
Bron: Yvonne Lanfermeijer

Is er een item dat ieder jaar in jouw kerstinterieur verschijnt?

“Er komen wel veel items of materialen ieder jaar terug, maar ik wissel het allemaal af en geef het een ander plekje. De natuurlijke kerstdecoratie zal ook elk jaar verschillen aangezien ik geen kunsttakken of -bloemen gebruik. Ik arrangeer mijn kerstdecoratie zelf. Creativiteit heb ik genoeg, maar ik kan er alleen zo niet zoveel mee. Ik heb totaal geen groene vingers. Dus wat je zult zien zal je ook makkelijk zelf kunnen doen.”

Daarnaast verwerk ik bijna altijd het reetje dat je hierboven ziet in mijn interieur. Ik zeg bijna altijd, want zo zal je net zien dat ik hem dit jaar niet gebruik. Misschien dat hij de show nog steelt wanneer het open huis voorbij is.”

kerst recept interieur keuken
Bron: Yvonne Lanfermeijer

Heb je nog een must-know kersttip voor onze lezers?

“Gebruik veel natuurlijke materialen. Ik kan niet anders dan het aanraden, want natuurlijke winterdecoratie zorgt gewoon voor een instant kerstsfeer in je huis. En je kan ze met je kerstballen of andere kerstdecoratie makkelijk combineren. Ga er eens een keer tussenuit en kijk eens wat je in de berm tegenkomt.”

Aan de kersttafel van… Adrie in haar landelijke interieur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Aan de kersttafel van… Yvonne in haar natuurlijke kerstinterieur
Sluiten