Maud van Dijck
Maud van Dijck Binnenkijken 12 dec 2021

Aan de kersttafel van… Irene in haar Scandinavische kerstinterieur

Een van de gezelligste dingen van de kerstdagen, vinden wij aanschuiven aan de kersttafel. Daarom verrassen wij iedere week tot aan de kerstdagen iemand met een aantal vragen over hun kerstinterieur. Vandaag is de beurt aan Irene en haar Scandinavische kersttafel vol gouden elementen.

Irene Meerman heeft een paar jaar geleden haar baan als arbeidsdeskundige verruild voor interieurstylist. Zo heeft ze haar eigen interieurblog Noord & Zoet, wat staat voor haar Scandinavische interieur (Noord) en alle leuke uitspattingen erin (Zoet). Daarbij is het leuk dat de initialen van haar blog matchen met die van haar dochters. Je kan Irene’s blog vinden via haar Instagram @noordenzoet_interieuradvies.

Irene’s gouden kersttafel met sterren

kersttafel goud 2021
Bron: Irene Meerman

Ben je een echte kerstliefhebber? Kleed je altijd het hele huis aan?

“Bij mij zie je zeker door het hele huis dat het kerst is. Voordat ik als stylist werkte deed ik ook al graag mijn interieur aankleden, maar dan ging het toch allemaal wat langzamer. Nu kan ik er gelukkig de tijd voor nemen en volop decoreren.

Dit jaar heb ik dan ook lekker uitgepakt met goud en kitsch in mijn Scandinavische interieur.”

kersttafel irene
Bron: Irene Meerman

Wat treffen we bij je aan op de kersttafel?

“Veel lichtjes staan bij ons op tafel. Dat maakt het allemaal veel gezelliger. En kerststerren zie je ook genoeg. Ik vind het heel leuk om sterren in mijn kerstinterieur te verwerken. Zo hangen er papieren sterren boven de kersttafel en zie je ook gouden sterren in de rest van mijn interieur.

“Je mag me wel wakker maken om de tafel te dekken”

Iets groens verwerk ik meestal ook op mijn tafel zoals een eucalyptus takje bij de servetring. Dat geeft toch net wat meer sfeer. Om eerlijk te zijn mag je me wel wakker maken om de tafel te dekken. Ik vind het heerlijk om de tafel te stylen én al helemaal met kerst.”

Een (budget) kersttafel dekken doe je met deze tips van een interieurstylist

kersttafel irene meerman
Bron: Irene Meerman

Ga je ieder jaar voor dezelfde stijl of volg je de kersttrends?

“Ik houd de trends wel in de gaten. Maar ik houd ervan om kleuren te combineren en daarbij kijk ik eerst goed naar mijn interieur voordat ik naar de trends kijk. Ik verander dus wel ieder jaar mijn kerststijl. Zo had ik vorig jaar de natuur in huis gehaald.

Meestal verf ik mijn kerstdecoraties dan weer in een ander kleurtje dat met mijn interieur matcht en gebruik ik het weer opnieuw. Op mijn kandelaren en decoratieve boompjes zit wel een aardige laag verf.”

woonkamer
Bron: Irene Meerman

Waar slaag jij altijd met het shoppen van kerstaccessoires?

“Kleine webshops zijn toch wel mijn go-to. Dan haal je meestal toch wel iets uniekers in huis dan als je bij een grote winkelketen shopt. Maar bij Søstrene Grene zou ik dan weer wel shoppen, want ik vind hun kerstcollecties altijd heel leuk.

Vier kerst met Sostrene Grene: dit kan je verwachten van de kerstcollectie

Heb je ook een favoriete kerstgeur die je graag thuis ruikt?

“Ja, ik houd van de geur van Hyacinten! Dus die heb ik vaak in huis staan. Ook Amaryllissen en Kerststerren vind ik leuk om mijn kerstinterieur mee op te fleuren.”

kerstinterieur irene
Bron: Irene Meerman

Heb jij als enthousiaste tafeldekker nog een kersttip voor ons?

“Geef een creatieve twist aan je tafeldecoratie. Kijk of je jouw decoratie op een originele manier kan stylen. Zo heb ik bijvoorbeeld mijn tafellaken in drieën gedeeld en in de breedte over mijn tafel gelegd in plaats van het standaard tafelkleed in de lengte. Of nog een leuk idee: vorm eucalyptus takken of dennennaalden tot een servetring om toch iets unieks aan je kersttafel toe te voegen.”

Nog niet genoeg inspiratie voor jouw kersttafel? Meer inspiratie vind je bij Stefanie en Adrie.

Zo dek je in 6 makkelijke stappen de mooiste kersttafel voor de feestdagen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Aan de kersttafel van… Irene in haar Scandinavische kerstinterieur
Sluiten