Lees dit artikel v贸贸r je begint met het optuigen van de kerstboom

Yay! Het is bijna tijd om de kerstboom weer eens te gaan optuigen. Ik houd me op dit moment met moeite in en decoreer mijn kerstboom het liefste nu al. Om ervoor te zorgen dat het optuigen zo soepel mogelijk gaat, delen we vandaag deze handige tips met je.

Heb je jouw droom kerstboom nog niet kunnen bemachtigen? Wij hebben de ultieme tips om d茅 kunstkerstboom te kiezen te perfect in jouw interieur past.

6 tips voor het optuigen van de kerstboom

1. Bepaal de plek van je kerstboom

Nog voordat je de kerstboom optuigt, is het belangrijk om te bepalen waar je kerstboom uiteindelijk komt te staan. Het is namelijk nogal lastig om een reusachtige kerstboom met tientallen takken door het hele huis te sjouwen als je nog geen perfecte plek in gedachten hebt (mij niet gezien).

2. Gebruik handschoenen

Als je een kunstkerstboom hebt waarbij je de takken zelf kan vormen, trek dan vooral handschoenen aan. De takken kunnen nogal prikken en met handschoenen voorkom je dat je straks onder de krassen zit. Zorg ervoor dat je alle takken goed uit elkaar haalt zodat je kerstboom uiteindelijk volumineus oogt.

Tip: zijn je handschoenen niet zo lang? Trek dan ook een trui aan met lange mouwen, zodat je veilig aan het werk kan.

3. Een volumineuze kerstboom rok

Nadat je klaar bent met het optuigen van je kerstboom, is het tijd om je kerstboom rok te plaatsen. Plaats wat papieren doekjes of vulmateriaal voor kussens onder je kerstboom rok zodat het er wat voller uitziet.

4. Gebruik kersttakken om je kerstboom op te vullen

Ziet jouw kerstboom er nog wat kaal uit nadat je alle takken uit elkaar hebt gehaald? No problemo, met een aantal kersttakken is dat probleem binnen no time opgelost. Zoek naar kersttakken die bij jouw thema passen. Dat kunnen kersttakken met glitters zijn, maar ook takken met bessen zullen prachtig staan.

5. Begin met grote decoratieve items

Tijd om je kerstboom te decoreren. Begin met grote decoratieve items zoals kerstballen en plaats die zo veel mogelijk aan de achterkant, zo zorg je er namelijk voor dat eventuele kale plekken alsnog worden opgevuld. Daarna schakel je over naar de wat kleinere items om laatste lege plekken te vullen.

6. Maak je kerstboom af met een kerstboompiek

Een kerstboom is natuurlijk niet helemaal af zonder een piek. En daarom is de allerlaatste stap het plaatsen van je kerstboompiek. Dit kan een ster zijn, een strik of een wat decoratiever item – net wat jij wilt.

Meer lezen over kerst 2020

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Kinwoven Home - Live Your Style

Reageer op artikel:
Lees dit artikel v贸贸r je begint met het optuigen van de kerstboom
Sluiten