Maak je eigen kerstversiering: zo vouw je zelf een origami kerstster van papier

Wat is er leuker dan je huis volledig in een kerstsfeer te brengen? Juist ja, je eigen kerstversieringen maken. Op deze manier heb je direct een leuke middag, maak je nieuwe herinneringen (met je kinderen) en ben je ook nog eens veel goedkoper uit.

Vandaag delen we hoe je zelf een origami kerstster van papier kunt vouwen. Je kan er één maken om als piek te gebruiken, maar je kunt ook meerdere van verschillende papiersoorten maken die je vervolgens overal in huis hangt.

Zó maak je zelf een origami kerstster

Deze geweldige DIY zijn we tegengekomen op het YouTube-kanaal van Juf Jannie. Bekijk de video hieronder om alle stappen getailleerd te volgen.

Dit heb je nodig

  • 5 vierkanten vellen papier (voor één kerstster)
  • Lijm
  • Your magic hands

Let’s get started

Stap 1: maak een vlieger

Leg je stuk papier op tafel (een stevig ondergrond) om goed te kunnen vouwen. Vouw eerst een driehoek door de puntjes naar elkaar toe te brengen. Vouw vervolgens de twee zijstukken naar het midden.

Als dat is gedaan vouw je het bovenste punt naar links, vouw je het weer open en doe je hetzelfde met de rechterkant. Op deze manier creëer je een soort kruis aan de bovenkant van het papier.

Tip: vouw deze stukken ook even naar achteren toe, dit maakt het proces straks makkelijker.

Stap 2: creëer de puntjes

Leg je vlieger plat op tafel, pak de rechtervouw vast met je vingers (zoals je hierboven ziet) en vouw de rest van het papier naar binnen toe (blijf het puntje in tussentijd vasthouden).

Als dat is gedaan is het tijd om het puntje een plek te geven. Dat doe je door deze over het naar binnen gevouwen stuk te drukken.

Om hetzelfde aan de andere kant te doen dien je het flapje aan de linkerkant open te vouwen, pak je opnieuw het puntje vast en trek je deze naar buiten toe. Vouw vervolgens het puntje op het uiterste linkerpunt en druk goed aan. Vouw het puntje weer terug, je hebt dan het bovenstaande gecreëerd.

Stap 3: maak vijf vliegers

Herhaal bovenstaande stappen vijf keer. Wanneer je vijf aparte stukken hebt dien je ze allemaal dubbel te vouwen.

Stap 4: lijm alle stukken aan elkaar

Zorg ervoor dat alle flapjes dezelfde kant uitwijzen. Lijm van elk stuk de flapjes aan de voor- en achterkant en steek ze in elkaar (net zoals je hierboven ziet).

Druk ze even goed aan elkaar en herhaal deze stap totdat alle vijf vliegers aan elkaar vastzitten. Plak ook de laatste flap zodat het echt een kerstster vormt.

Stap 5: geef je origami kerstster een mooie plek in huis

Zó, that’s it. Het is even puzzelen, maar als je het eenmaal onder de knie hebt creëer je binnen no time verschillende origami kerststerren om je huis mee te versieren. Je kan ‘m zo neerzetten, maar je kan er ook een touwtje aan vastmaken om op te hangen.

Tip: gebruik papier met aparte designs om te zorgen voor meer diversiteit.

Andere leuke Kerst DIY’s

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Juf Jannie

Reageer op artikel:
Maak je eigen kerstversiering: zo vouw je zelf een origami kerstster van papier
Sluiten