Merve Ozturk
Merve Ozturk Diy 13 nov 2020

Met deze stijlvolle DIY kerstballen creëer je direct een gezellige sfeer

Ieder jaar komen we weer de mooiste kerstballen tegen die we absoluut in onze kerstboom willen zien schitteren. Om dan ieder jaar weer nieuwe te kopen? Nope, niet goed voor je portemonnee, voor je opslagruimte in huis én ook niet voor het milieu. Om deze Kerst wat duurzamer door te brengen kun je uiteraard wel DIY kerstballen maken.

Ik kwam laatst deze DIY van vtwonen tegen en vond ‘m geweldig. Je hebt niet veel nodig, dus ik ben maar gelijk aan de slag gegaan. Wel heb ik gekozen voor plastic kerstballen in plaats van glazen.

Kerstballen
Bron: Merve Öztürk voor Roomed

Zó maak je deze stijlvolle DIY kerstballen

Dit heb je nodig

  • Transparante kerstballen
  • Kersttakken naar keuze
  • Schaar

Let’s get started

Kerstballen
Bron: Merve Öztürk voor Roomed

Stap 1: leg je kerstballen klaar

Ik heb transparante diy kerstballen van Bol.com gebruikt. Deze kun je makkelijk in elkaar schuiven. Je kunt ook glazen kerstballen gebruiken, haal in dat geval het kopje voorzichtig van de kerstbal af en schuif je kleine takjes in de kerstbal.

Stap 2: knip kleine stukken van je kersttakken af

Voor deze DIY kan je verschillende takken gebruiken als inhoud. Zelf heb ik gekozen voor een eucalyptus en een dennentak, maar een bessentak zou ook kunnen. Houd je kersttak langs de kerstbal en knip er zo een stuk af, zodat hij niet te groot of te klein wordt.

Kerstballen DIY
Bron: Merve Öztürk voor Roomed
Kerstbal dichtmaken
Bron: Merve Öztürk voor Roomed

Stap 3: plaats een klein takje in je kerstbal

Plaats één voor één alle kleine takjes in je kerstballen en maak ze vervolgens goed dicht (bij een glazen kerstbal plaats je het kopje er weer voorzichtig op). Gebruik je meerdere kersttakken? Let er dan op dat je evenveel kerstballen van elke tak maakt zodat ‘t je straks een goede balans hebt.

Kerstbal kopje bevestigen
Bron: Merve Öztürk voor Roomed

Stap 4: bevestig het kopje

Als alle takjes hun plekje hebben in een kerstbal en je ze goed hebt dichtgemaakt, is het nu dan tijd voor de allerlaatste stap. Bevestig voorzichtig het kopje, doe dit met dunne touw. Haal het touw eerst door het gaatje van je kerstbal en vervolgens door die van het kopje – zo zitten ze goed aan elkaar vast en ben jij klaar met jouw DIY kerstballen.

Stap 5: geef ze een mooie plek

Voor deze kerstballen zijn groene takken gebruikt, aan een groene kerstboom zullen ze dus niet zo opvallen. Wil je dat deze beauty’s wél opvallen? Maak er dan een kerstballen slinger van en hang deze vervolgens op. Zo maak je er direct een statement van.

Tip: als je een kerstboom hebt in een andere kleur (zoals wit of roze) kun je deze prachtige DIY kerstballen uiteraard wel laten shinen in je kerstboom.

Meer leuke DIY projecten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Met deze stijlvolle DIY kerstballen creëer je direct een gezellige sfeer
Sluiten