Sharon van der Werf
Sharon van der Werf | LinkedIn Kerst december 15, 2019

3 x overnachten vlákbij een kerstmarkt in een sprookjesachtige Airbnb

Als we ergens van kunnen genieten, dan is het wel rondstruinen op romantische kerstmarkten. Die lampjes, de sfeer en de eindeloze kerstliedjes vinden we een genot. Dit jaar hebben we daarom ook besloten om het grootser aan te pakken: we blijven een nachtje slapen. Voor iedereen die dezelfde plannen heeft, delen we 3 x een fijne Airbnb op kruipafstand van een kerstmarkt.

Welke kerstmarkten staan er dit jaar op jouw lijstje? Deel het met ons via Facebook! Wij vinden het altijd leuk om nieuwe kerstmarkt-inspiratie te krijgen.

airbnb maastricht kerst
Bron: Airbnb

Overnachten in Maastricht

In Maastricht vind je een van de meest bezochte kerstmarkten in ons land. Deze magische stad heeft onder andere een reuzenrad van 45 meter hoog, een schaatsbaar én talloze glühweinkraampjes om weer warm te worden. Precies daartussenin ligt dit fantastische appartement met drie verdiepingen.

De ideale hide out voor een dag struinen over de kerstmarkt. ‘s Avonds kun je weer volledig opladen in een van de twee badkamers. Of kies voor de sauna om weer helemaal zen te worden.

Bonuspunten: het appartement ligt in het historische centrum van Maastricht én heeft uitzicht op de Maas. Boeken kan via Airbnb.

airbnb keulen kerst
Bron: Airbnb

Over de grens? Ga naar Keulen

Wil je het serieuzer aanpakken? Rijd dan naar het Duitse Keulen, en overnacht in dit industriële appartement dat verbazingwekkend knus is ingericht. We weten zeker dat je hier het mooiste uitzicht van Keulen hebt, want je kijkt uit op de beroemde Dom van Keulen.

Vanuit het appartement kan je lopend naar alle zes (!) kerstmarkten in Keulen. Dat maakt het de perfecte uitvalsbasis om ‘s avonds na een lange dag weer op te warmen met een warme chocolademelk met slagroom. Oké, en een glühwein. Boeken doe je via Airbnb.

airbnb brugge kerst
Bron: Airbnb

Of geniet van het historische Brugge

Een ijsbaan, kraampjes met de leukste handgemaakte cadeautjes, glühwein en souvenirstalletjes: het zijn dé ingrediënten van de kerstmarkt in Brugge. Vanaf de kerstmarkt is het maar een klein stukje lopen naar deze prachtige urban jungle. In het appartement zijn veel planten te vinden (en hallo, die trap!) in combinatie met industriële details.

En laten we eerlijk zijn, die Belgische wafels zijn écht niet te weerstaan. Boeken doe je via Airbnb.

Meer lezen over Kerst?

Reageer op artikel:
3 x overnachten vlákbij een kerstmarkt in een sprookjesachtige Airbnb
Sluiten