Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Wooninspiratie 5 mei 2018

Van kerk naar skatepark met de coolste muurschilderingen

Skateboarden in een oude kerk.. Voor veel skateboarders moet dat als een droom klinken! Dit skatepark is in een oude Spaanse kerk gebouwd. Op zich is dat al vrij bijzonder, maar dat is nog niet alles: de muren zijn namelijk beschilderd door kunstenaar en inititiatiefnemer Okuda San Miguel. Hij versierde de muren en de kapellen met grote kleurige, grafische prints. De verbouwing duurde wel zo’n vijf jaar, maar het resultaat is dan ook echt te gek!

De kerk heeft nu de geniale naam ‘The Sistine Chapel of Skateboarding’ gekregen. Wil je hier ook wel eens skaten? De kerk staat in het Spaanse plaatsje Llanera.

Er werd een toffe timelapse video gemaakt van dit bijzondere project. Van de buitenkant lijkt het nog steeds een heel normale kerk, maar van de binnenkant…


Okuda had, net als Michelangelo in de Sixtijnse Kapel in Rome, grote stellages nodig om de hoge plafonds en kapellen te kunnen beschilderen. Het licht in de kerk is prachtig, maar er moest verder heel wat gebeuren om de vervallen kerk op te knappen. De originele verf bladderde van de muren en het was er erg stoffig. Okuda wilde het plan kostte wat kost doorzetten en om de financiën te dekken, startte hij een crowdfunding. Grote bedrijven, waaronder Red Bull, doneerden geld.

Nu, vijf jaar later, is de oude kerk dan eindelijk omgetoverd tot het vetste skatepark OOIT. In de buurt is het meteen een grote hit. In dit gedeelte van Spanje regent het namelijk nogal vaak, dus nu hebben de skateboarders eindelijk een plek waar ze, ongeacht de weersomstandigheden, terecht kunnen.

Nog zo’n prachtig project

Een vriendengroep bouwde samen een droomplek met boomhutten én een skatepark. Bekijk de prachtige foto’s hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.theguardian.com

Reageer op artikel:
Van kerk naar skatepark met de coolste muurschilderingen
Sluiten