Naomi Pater
Naomi Pater Interieur 5 mrt 2022

Zó voldoet jouw interieur aan de wensen van jouw kat (op een stijlvolle manier)

Om katten in huis te nemen is het ook belangrijk dat je aandacht besteed aan een katvriendelijk interieur. De harige vriendjes houden namelijk net als jij van een beetje comfort. Dit hoeft natuurlijk niet gelijk oerlelijk te zijn, maar het kan juist een stijlvolle toevoeging zijn aan je interieur.

We geven je tips zodat je dit gemakkelijk realiseert. Je kat blij, jij blij.

Zo krijg je een katvriendelijk interieur

Kies voor fluwelen bank

Bang dat je lieve kat die nieuwe bank direct naar de Filistijnen helpt? Kies dan voor een fluwelen bank. Deze is niet alleen makkelijker schoon te maken, maar het is voor katten ook nog eens lastiger om aan dit materiaal te krabben en het dus te vernielen. Naast een bank kun je ook kiezen voor hippe eetkamer stoelen of een fluwelen bed.

Een stijlvolle kattenbak

Wanneer je geen fijne tuin hebt waar je dierenvriendjes op avontuur kunnen, ben je genoodzaakt een kattenbak aan te schaffen. Zet deze het liefst in een wat grotere ruimte neer, zodat het er minder rommelig uitziet.

Kies sowieso voor een stijlvol exemplaar, zodat deze helemaal in in je interieur past. Je kunt ‘m ook leuk verbergen zoals je ziet op bovenstaande foto.

Tofu kattenbakvulling

Katten zijn schone beestjes die een hekel hebben aan stank en viezigheid. Toch kunnen ze er niks aan doen wanneer die kattenbak flink begint te stinken. Dit is natuurlijk met name voor jou geen pretje. De perfecte oplossing om deze geur te maskeren is door in het vervolg tofu kattenbakvulling te gebruiken.

Je koopt dit in heerlijke geuren als lavendel, groene thee of babypoeder. De tofukorrels zijn ook nog eens mega zacht aan de pootjes van je pluizige beest. Ze vinden het heerlijk! Het materiaal is bovendien milieuvriendelijk, doordat het een restproduct is van de sojaproductie.

Let op details

Koop alleen stijlvolle kattenspeeltjes en berg deze op in een mooie mand die je in de woonkamer neerzet. Voer- en drinkbakjes kun je in hippe vormen en kleuren aanschaffen en deze worden zo een échte eyecatcher in de keuken. Je kunt ook nog een leuk kattenbedje maken naast de bank met een schattig dekentje. Dit geeft je interieur direct een boost.

Kattenkunst

Voor de échte kattenliefhebber is het ook hartstikke leuk om kattenkunst in te slaan. Denk aan een artistiek portret die je naast de eettafel hangt of een Egyptisch beeldje van deze mystieke beestjes. Niet écht een noodzakelijke toevoeging aan je katvriendelijke interieur, maar voor jou is dit wel een leuke aanwinst. Want wie wil er nou niet in zo’n schattig kattenhuis wonen?

Zorg voor klimplanken

Ja, we weten dat je snorhaar gek is op slapen en eten, maar hij gaat óók graag op avontuur. Het is een echte klimmer die zich zal vervelen als er te weinig te doen is. Schrik niet: je hoeft je woonkamer niet direct om te toveren tot drukke speeltuin.

Je kunt een aantal wandplanken – op verschillende hoogtes – ophangen in je interieur. De katten kunnen dan lekker omhoog klimmen en de boel mooi overzien. Of je kiest voor verschillende houten vormen, desnoods met holletjes waar ze in kunnen kruipen.

Zo kan je de kattenbak op een stijlvolle manier wegwerken in je interieur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Modern Cat

Reageer op artikel:
Zó voldoet jouw interieur aan de wensen van jouw kat (op een stijlvolle manier)
Sluiten