Merve Ozturk
Merve Ozturk Decoratie 29 okt 2020

Up in the clouds: gebruik katoentakken als ultieme herfstdecoratie in huis

Het is herfst, en waar hebben we dan behoefte aan? Juist: warmte. Er zijn verschillende manieren om warmte toe te voegen in huis. Denk aan kaarsen, een (hoogpolig) tapijt, zachte stoffen, plaids in verschillende texturen en noem maar op. Wil je warmte creëren op een decoratieve wijze? Dan kan je het beste gaan voor katoentakken.

Katoentakken staan bekend om hun zachte witte bollen, waar uiteindelijk katoen van wordt gemaakt. Het meeste wat je draagt is van katoen, maar een katoentak staat ook leuk als herfstdecoratie in huis.

Gebruik katoentakken als herfstdecoratie in je interieur

De geschiedenis van katoen

Voor bijna 40% van alle textiel is katoen de grondstof. De katoenplant groeit in tropische gebieden. Zo is het voor India en Peru één van de grootste exportgoederen. Het wordt veel gebruikt, maar is eigenlijk helemaal geen makkelijke plant. Hij heeft namelijk veel water nodig – voor een kilo katoen is dat ongeveer 10.000 liter (!) water, dat wordt gehaald uit rivieren en meren.

Daarbuiten is de katoenplant gevoelig voor ongedierte, en heeft daarom veel bescherming nodig tegen ziekten en parasieten. Katoen wordt het meest gebruikt in kleding, meubels en nu dus ook in ons interieur.

Herfstdecoratie

Een katoentak kan op eenvoudige manier een statement maken in jouw interieur. Met maar één tak in een mooie vaas op je salontafel maakt ‘ie jouw interieur al specialer. Denk aan een vaas van keramiek in een aardetint om de simpliciteit te behouden en de donzige bollen te laten shinen. Ook leuk om er een aantal losse dennenappels bij te plaatsen voor een echte herfstsfeer in huis.

Liever iets anders? Plaats dan een paar losse katoentakken over de vensterbank of je dressoir en zet er leuke (geur)kaarsen tussen voor een cozy herfsthoek. Wat je ook nog kan doen is een herfstkrans maken en deze ophangen aan de voordeur voor een warm welcome.

Lees ook: Voorkom die herfstdip: zo maak je je huis gezellig nu het eerder donker is

Ik wil een katoentak in huis

Gedroogde katoentakken kun je bij veel bloemenwinkels en tuincentra vinden. Online bestel je ze via Bol.com, Bloomgift, maar ook op Wish en Amazon kan je prachtige katoentakken vinden.

Meer lezen over (decoratieve) bloemen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Les Jardins de SanneEco Goodies

Reageer op artikel:
Up in the clouds: gebruik katoentakken als ultieme herfstdecoratie in huis
Sluiten