Op zoek naar dé perfecte kast? Maak ‘m zelf van kistjes, zoals in dit appartement

De zoektocht naar een perfecte kast is lastig. Ga je voor een landelijke kast, een moderne zwarte, en hoe groot moet ‘ie eigenlijk precies zijn? Wij hebben de oplossing gevonden in dit mooie appartement. Je kunt namelijk gewoon zelf een kast maken van oude kratten en kistjes. Wij zijn fan.

Liever geen kast maken? Gebruik je oude wijnkratten dan voor deze leuke DIY’s.

Als je via de voordeur de hal binnenloopt, begint het al goed met een bijzondere kapstok. Hier hang je jassen, mutsen en sjaals namelijk niet aan de muur, maar aan een vindingrijk hangrek aan het plafond.

We gaan eerlijk zijn: zo’n heftig kleed in de woonkamer kan alleen wanneer je de rest van de kamer rustig houdt, wat in dit appartement perfect gedaan is. De ruime opstelling van de meubels zorgt voor een woonkamer waar je rustig kunt ademen. De luchtige salontafel combineert goed met de massieve bank (die er overigens wel héél zacht uitziet), en het strepenpatroon op de grond maakt het helemaal af.

Van deze kast worden we zó vrolijk. Zoals je ziet hebben de bewoners van het appartement niet gekozen voor een standaard kast, maar hebben ze allerlei kistjes verzameld en hier zelf een bijzondere kast van gemaakt. Door alle kistjes te schilderen in kleuren uit hetzelfde kleurenpalet, is de kast wel één geheel.

In combinatie met de vele dierenbeelden (kijk naar de konijnenlamp!) is deze wand een echte eyecatcher. En ook heel fijn: ben je niet meer tevreden met de vorm van de kast, dan kan je ‘m gemakkelijk aanpassen.

In de lichte keuken vinden we de befaamde oude poster die het interieur zo’n gezellige sfeer meegeeft. Het is niet de kleinste poster, we spreken zeker wel van een A3 formaat. De rode kleur van de poster komt weer terug in de poppetjes in het bakkersrek wat bij het raam is opgehangen.

Toen we de foto’s van de slaapkamer voor het eerst zagen, dachten we dat we in een ander huis terecht waren gekomen. Het kleurenpalet van de slaap- en woonkamer verschillen als dag en nacht. De donkere ramen met een opvallende hertenkop boven het bed trekken meteen je aandacht, maar ook de twee kleine gallery walls verdienen een beetje aandacht.

Grote spiegels in de slaapkamer

Door muren donker te schilderen, zorg je er meestal voor dat je een ruimte kleiner maakt. De eigenaars van het appartement hebben dat heel slim opgelost door een grote kast met spiegeldeuren aan de zijkant te plaatsen. Zo wordt de kamer gespiegeld, en lijkt ‘ie optisch twee keer zo groot. Super slim!

Nog meer creatieve kasten waar we verliefd op zijn:

Bron: stadshem

Reageer op artikel:
Op zoek naar dé perfecte kast? Maak ‘m zelf van kistjes, zoals in dit appartement
Sluiten