Een grachtenpand met een mix van chic, vintage en modern design

Een voordeel aan een overbevolkt land als het onze is dat het boordevol staat met huizen en wij dus niet gauw over de grens hoeven om op zoek te gaan naar gave huizen en interieurs. Voor deze binnenkijker hoefden we niet ver te zoeken. Sterker nog, na een fietstochtje van vijf minuten kwamen we aan op de plaats van bestemming. We namen een kijkje in het prachtige appartement van Werner Nijenhuis. Samen met zijn man, John Kroes, kocht hij een prachtig grachtenpand in het centrum van Amsterdam.

Met de koop van het pand werd de grootste droom van Werner werkelijkheid: het runnen van een bed and breakfast. De B&B, is gesitueerd op de bel-etage en in het souterrain van het grachtenpand. Zelf woont Werner op de eerste en tweede verdieping. Zowel de B&B – bekijk hier de binnenkijker! – en het appartement zijn ingericht met een mix van chic, vintage en modern design.

Via de prachtige marmeren entree en de klassieke houten trap komen we terecht in het appartement van Werner. Naast het oogverblindende interieur zorgt ook de hond, Keesje, voor een warm welkom. Werner is, zoals hij zelf zegt, iemand die houdt van delen. Zo wordt niet alleen de B&B, maar ook het appartement vaak gefotografeerd. De Linteloo eettafel is dan ook een van de lievelingsplekken in huis van deze gastheer pur sang. Groot genoeg voor etentjes met vrienden, maar ook zonder aankleding een van de eye catchers in huis. De eettafel wordt gecombineerd met verschillende stoelen van Linteloo en Palau én de welbekende Royal Bombombola kroonluchter van Edward van Vliet, een goede vriend van Werner en John. Het te gekke behang van het Spaanse label Tres Tintas maakt de stijlvolle look helemaal af.

Naast dat het appartement is gevuld met de meest bijzonder designer objecten, is het Werner en John gelukt om het huis een persoonlijke touch te geven met vintage vondsten en persoonlijke herinneringen. Overal in het appartement zijn goed gestylede hoekjes te vinden waar modern design en ouderwetse schilderijtjes met elkaar worden gecombineerd.

Ik ben geen interieurstylist of ontwerper, maar ik heb er wel gevoel voor. Tijdens het inrichten van de B&B en het appartement heb ik mezelf wel erg ontwikkeld op dat gebied

Naast het prachtige interieur heeft het pand natuurlijk ook de klassieke elementen en bouw mee. Werner vindt het dan ook belangrijk dat de originele en suite deuren en de klassieke sierlijsten op het plafond goed tot hun recht komen. De felle kleuren van de glas-in-lood ramen spelen dan ook de hoofdrol in de woonkamer vol neutrale tinten.

Tijdens de rondleiding keken wij letterlijk onze ogen uit. Er is namelijk overal in het appartement wel iets bijzonders te zien. In het schelpenkistje bewaart Werner de sieraden van zijn moeder in combinatie met bijzondere accessoires en souvenirs uit onder andere Bali. Ook in deze kamer staan weer de mooiste bloemen. “In zowel de B&B als in mijn appartement staan altijd verse bloemen. Ik word daar echt intens gelukkig van. Als ik het niet doe, is mijn huis mijn huis niet meer”.

De slaapkamer heeft een prachtig diepblauw behang van Edward van Vliet op de muur, een mooi contrast met de lichte benedenverdieping. In de slaapkamer staan dierbare meubels, zoals de kaptafel van Johns grootmoeder met daarboven een bloemenstilleven van Werners moeder. Naar eigen zeggen is deze kamer ‘een ratjetoe’ van meubels. “We hadden nog zoveel mooie antieke spullen staan, die we eigenlijk voor andere kamers of voor de B&B in gedachten hadden. Maar nu staat alles hier bij elkaar en komt het eigenlijk heel mooi samen”.

City B&B Villa Nicola / Werner Nijenhuis
Fotografie: Frank Brandwijk
Styling: Anja Koops
Productie: Haje Mars

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Een grachtenpand met een mix van chic, vintage en modern design
Sluiten