Karakteristiek appartement in hartje Parijs vol verrassende patronen

Wonen in het hart van Parijs. Ergens is het nog steeds een van onze ‘kleine meisjes dromen’. Daarom gluren we ook maar al te graag binnen bij de prachtige, oude panden, die deze stad rijk is! Deze keer kwamen we een karakteristiek appartement tegen middenin het hart van Le Marais, een van onze favoriete wijken in het derde en vierde arrondissement van Parijs. De woning zit in een – hoe kan het ook anders – typisch Hausmannian gebouw uit de negentiende eeuw. En dan hebben we het nog niet eens over de binnenkant gehad…

In de woning van 110 vierkante meter woont een gezin van vier. Om het appartement passender te maken voor hun levensstijl, lieten de bewoners het renoveren door Batiik Studio. Hoewel de studio een heleboel aanpaste, behielden ze wel het historische karakter van de originele ruimte.

De studio liet onder andere de houten visgraat vloer liggen en behield alle originele ornamenten in het appartement om de karakteristieke sfeer te behouden. De rest van het interieur kreeg een moderne update. In de eetkamer – die grenst aan de woonkamer – staat nu bijvoorbeeld een grote, witte, metalen boekenkast, die tegelijkertijd gebruikt wordt als scheidingswand voor de nieuwe master bedroom.

De keuken in dit appartement is vrij compact en daarom bewust strak ingericht. Om de ruimte toch iets levendiger te maken, ontwierp de studio een backsplash met geometrische vormen die door de optische illusie ook diepte creëert. Zo’n achterwand kun je trouwens ook maken met dit behang van PVC. Dat is volgens ons de must-have om de keuken van je huurhuis te upgraden!

In de hal verfde Batiik Studio de bestaande muren (inclusief simpele sierlijsten) grijs, op wat gouden details na. Dat is een slimme manier om een kleine ruimte groter te laten lijken.

De master bedroom zit achter de metalen boekenkast in een nieuwe kamer. Deze kamer heeft geen raam en is vrij compact. Toch voelt het niet als een krappe ruimte. Dat komt onder andere door de lichte kleuren en de spiegels. Heb jij thuis ook een kamer zonder raam? We geven vijf manieren om een kamer zonder raam te verlichten.

Door het hele appartement heen is er met verschillende patroontjes en contrasterende kleuren gewerkt. De kleine badkamer betegelde de studio met classy metrotegels in visgraat patroon. Wij zijn fan!

batiik.fr

Reageer op artikel:
Karakteristiek appartement in hartje Parijs vol verrassende patronen
Sluiten