Jaime Andreas
Jaime Andreas Interieur 2 jul 2020

De kaptafel is helemaal terug – zo gebruik je ‘m in je interieur

Kaptafels worden al snel geassocieerd met Victoriaanse tijden en koninginnen, maar nu is de kaptafel helemaal terug in het interieur. Het is een heel sierlijk en elegant meubel dat je op meerdere plekken in je huis goed kan gebruiken.

Van origine wordt een kaptafel door vrouwen gebruikt als een plek om make-up te bewaren en make-up op te doen, maar dat is lang niet het enige waar je de tafel voor kan gebruiken.

Manieren om een kaptafel te gebruiken

1. Een plek voor selfcare

Waarom zou je de kaptafel limiteren tot een plek voor alleen make-up? Maak van je kaptafel een plek om echt voor jezelf te zorgen en lekker te genieten. Een comfortabele plek met een fijne stoel, goed licht en een grote spiegel. Hier kun je een lekker gezichtsmasker doen, je optutten en uren bezig zijn met je haar.

2. Als smal bureau

Kaptafels zijn ook een goede oplossing wanneer je geen ruimte hebt voor een groot bureau om aan te werken. Hier kun je lekker zitten met je laptop wanneer je een dagje thuis moet werken. Vaak zijn ze smaller en multifunctioneel door kleine lades als opbergmogelijkheid.

3. Alternatief op een nachtkastje

Naast je bed is een prima plek om een kaptafel neer te zetten als daar ruimte voor is. Het is een prima vervanging voor een nachtkastje en slaat meerdere vliegen in een klap. Je kunt hier spullen neerleggen zodra je gaat slapen, je klaarmaken in de ochtend en gebruiken als werkplek.

4. Ontvangst in je entree

Zet zo’n tafel neer in de entree om deze ruimte interessanter te maken. De spiegel van de kaptafel laat je kleine entree groter ogen en je hebt een plek om spullen als sleutels en hondenriemen op te bergen.

5. Een plek voor planten

Ook leuk om een kaptafel te gebruiken om planten een speciale plek in huis of in de tuin te geven. Het is een prachtig kleurrijk tafereel als je planten en bloemen een hoge plek in het huis geeft.

Meer over de entree in huis

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De kaptafel is helemaal terug – zo gebruik je ‘m in je interieur
Sluiten