Wonen in een kapel: Julia woont met haar gezin in een kerkhuis vol met kunst

Dit keer geen huizen die makkelijk te vinden zijn op Funda. Er zijn veel mensen die erg bijzonder wonen en hun ‘thuis’ vinden in een speciale plek. We interviewen dit keer Julia die met haar gezin in haar droomhuis woont en we zeggen het al in de titel: dat is een kerk.

Julia is moeder van drie kinderen en woont samen met haar vriend Jori in een verbouwde kapel. Op Instagram deelt ze op: Het_kerkhuisje hun prachtige interieur.

Wat is volgens jou het meest bijzondere aan je kerkhuis?

Voor mij is het meest bijzondere dat de ontwerpen voor de verbouwing gemaakt zijn door mijn vader die nog voordat de vergunning rond was plotseling overleed. Wij zouden samen met hem de verbouwing doen maar hebben het zonder hem moeten realiseren.

Wat voor ‘kerk’ hebben jullie gekocht, hoe zijn jullie hieraan gekomen?

Het is een kapel die bij het rooms-katholieke ziekenhuis hoorde dat hier vroeger naast stond. De kerk vond ik gewoon op funda. Daar keek ik elke ochtend even op of mijn ‘droomhuis’ er al bij stond en op een ochtend was hij daar. Op het moment dat ik de kapel op funda zag wist ik dat dit ons huis zou worden. Wij hebben in 2017 de sleutel gekregen.

Hoe hebben jullie het ingericht?

Bij de indeling hebben wij rekening gehouden met de ruimte. Voor ons was het het belangrijkste dat de sfeer en ruimte van de kapel zichtbaar zou blijven.

Qua inrichting heeft niemand ons geholpen, ik ben gek op design en dat zie je terug in ons interieur. We hebben gekozen voor een zwarte vloer en witte muren zodat we met interieur helemaal los konden gaan op de rustige basis.

Wat was jullie grootste ‘interieur uitdaging?’

Het is belangrijk om voor grote meubels te kiezen zodat het niet rommelig wordt. Verder is het heel erg op gevoel ingericht.

We kiezen bewust voor items waarvan we weten dat we die de rest van de ons leven kunnen bewaren. Omdat ik het allerliefste met interieur bezig ben zijn we niet echt tegen uitdagingen aangelopen.

Mis je dingen die je in een ‘normaal huis’ wel hebt?

Soms mis ik het om een muur te kunnen verven, onze muren lijken oneindig en daardoor vind ik ze niet geschikt om een kleur te geven. In onze slaapkamers kan dat wel en daar hebben we dat ook zeker gedaan. Maar in de grote ruimte is dat lastig.

Wat is je meest favoriete plekje in de het kerkhuis?

De keuken en de eethoek. Wij staan graag met z’n alle in de keuken om samen eten te maken om dat vervolgens met zo veel mogelijk mensen aan tafel op te eten.

En waar ben je het meest trots op?

Dat wij dit helemaal zelf (zonder echte ervaring) samen hebben kunnen maken. Dat we de plannen op papier van mijn vader tot een echt droomhuis hebben kunnen maken.

Wat is het leukste aan een leven in een kerk?

De ruimte en het speelse, de kinderen rennen altijd door de gang, over onze brug of rondjes om de kerk. Een laatste tip die ik mee wil geven? Als je van zo’n project droomt, doe het!

Frank & Ella wonen in een campervan “De vanlife wereld is geweldig!”

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Wonen in een kapel: Julia woont met haar gezin in een kerkhuis vol met kunst
Sluiten