Emma Bering
Emma Bering Planten en bloemen 14 dec 2018

Dit kantoorpand is een botanisch en tropisch paradijs

Het Amsterdamse ontwerpbureau MOSS is bezig met het groener maken van kantoorpanden. Onlangs hebben ze het nieuwe kantoorpand van de Goede Doelen Loterijen onder handen genomen, en het resultaat mag er zijn. Het is een botanische en tropische paradijs geworden. Daar zouden wij ook wel willen werken!

Ontwerpbureau MOSS heeft al eerder kantoorpanden onder handen genomen zoals The Green House in Utrecht, het hoofdkantoor van Joolz en Booking.com. En ook deze keer is het weer een tropische plaatje. Kijk maar eens naar deze foto’s:

Ontwerpbureau MOSS groen in kantoorpad

Nou is dit kantoor al wel heel bijzonder met de abstracte vormen op het plafond, maar toch kan groen ook hier een mooie bijdrage leveren. Juist doordat er veel licht in de ruimte komt, kunnen planten hier goed vertoeven. Om in de botanische en tropische sfeer te blijven zijn er ook zitplaatsen gecreëerd in dezelfde stijl. Alsof je in de zomer in de tuin zit of alsof je je in de tropen waant. Heerlijk!

Ontwerpbureau MOSS groen in kantoorpad
Ontwerpbureau MOSS groen in kantoorpad

Groen is fijn

Planten hebben veel licht nodig, dus dat zit hier wel goed. Maar ze hebben ook veel ruimte nodig. Door de planten in een soort enorme plantenbakken te plaatsten krijgen ze veel ruimte om te groeien.

Ze zijn in dit kantoorpand gegaan voor de tropische sfeer. Zo zie je meerdere palmbomen maar ook bananenplanten. Ze hebben er ook voor gekozen om planten van verschillende grootte naast elkaar te zetten. Zo krijg je meer perspectief en is het interessanter om naar te kijken. En laten we toegeven, de groene kleur van de planten is ook wel heel erg gezellig.

Ontwerpbureau MOSS groen in kantoorpad
Ontwerpbureau MOSS groen in kantoorpad

Maar waarom dan zoveel planten in een kantoorpand?

Laten we het zo zeggen: je hebt nooit genoeg planten op kantoor. Nou ja, tenzij je struikelt over de planten, dan weet je dat het er te veel zijn. Naast dat planten gewoon heel fijn zijn voor het oog en wat het met de ruimte doet, hebben ze ook een positief effect op onze mentale en fysieke gesteldheid. Bovendien zorgen ze voor frisse lucht en werkt het stress verlagend, waardoor onze productiviteit op de werkvloer weer toeneemt.

Maar niet alleen binnen in het kantoor staan er mooie planten. Ook op het dak en in de tuinen staan meerdere planten. Deze leveren zo ook een bijdrage aan de biodiversiteit van vogels, vlinders en bijen.

Ontwerpbureau MOSS groen in kantoorpand

Meer groene tips?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit kantoorpand is een botanisch en tropisch paradijs
Sluiten