Deze Rotterdamse kantoren hebben wel iets weg van een urban jungle

Urban jungles, wij zijn er dol op. Nog leuker om er in te werken. In Rotterdam kan dat nu, want daar hebben ze een groot kantorencomplex verandert in een plantenwalhalla. Hoe tof?!

Meer planten in je kantoor is helemaal geen gek idee. Want naast dat ze er heel leuk uit zien, zuiveren ze ook de lucht. Ook draagt het bij aan duurzaamheid, wat natuurlijk altijd goed is. Leuk voordeel: planten produceren ook geen afval. Wel zo fijn! Het architecten team achter dit concept heeft zoveel mogelijk herbruikbare materialen gebruikt.

Roomed - Kantoor
Roomed - Kantoor

Planten om lampenkappen

De kantine is een fijne plek, het oogt allemaal heel licht. De houten tafelbladen worden gecombineerd met donker staal, zodat het wel nog een zakelijke uitstraling behoudt. Natuurlijk zijn er genoeg planten te vinden, zelfs om de lampenkappen heen. Hoe leuk bedacht! En de serieuze, grijze muren worden ook gezellig aangekleed met wat plantjes.

Subtiele planten

Toch is en blijft het een kantoorruimte, dus het is geen enorme verzameling aan planten zoals je dat soms op Pinterest ziet. Zo heb je een vergaderruimte waar heel subtiel plantjes boven groeien. Niet te opvallend, maar toch een leuk detail. Hét bewijs dat planten prima in een kantoor kunnen.

Roomed - Kantoor

De andere ruimten van dit kantoor zijn ook heel tof ingericht. Bijvoorbeeld deze fel blauwe kuipstoeltjes. Het staat heel strak, maar door de lichte houten vloer wordt het niet te zakelijk. In het midden van de blauwe zittrap vind je weer een plantje. Een leuk accent in zo’n ruimte.

Roomed - Kantoor

Het leuke aan plantjes is dat ze heel makkelijk een ruimte wat kunnen opfleuren. In dit kantoor zijn ze vastgemaakt aan tl-lampen. Die zouden normaal nogal saai zijn, maar worden ineens veel interessanter als er wat plantjes omheen bevestigd zijn. Eigenlijk zijn planten gewoon altijd goed. Dus ook in het kantoor.

Nog niet overtuigd? Voor extra productiviteit op kantoor richt je je kantoor het beste op deze manier in (en ja, daar komen planten aan te pas). Bekijk ook meteen even dit artikel over het kantoor van Amazon, want dat is écht een jungle. Zo mooi!

Bron: Designboom
Architect: Kraaijvanger architects
Foto’s: Stijn Poelstra

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Deze Rotterdamse kantoren hebben wel iets weg van een urban jungle
Sluiten