Tessa Ham
Tessa Ham Kantoor 2 apr 2020

5 kantoor trends waarmee je jouw kantoor (juist nu!) een upgrade kan geven

Het ziet ernaar uit dat we nog wat langer moeten thuiswerken. Alhoewel dat natuurlijk een rotte situatie is, is dit wel het ideale moment om het kantoor eens onder handen te nemen. Niemand die in de verflucht zit, bijvoorbeeld! Met deze 5 kantoor trends op het gebied van interieur overtuig je je baas zo dat het tijd is voor een upgrade.

Sommige van deze kantoor trends die we vonden op Inponsion zijn ook zonder veel moeite toe te voegen in het interieur.

Groen op kantoor

De voordelen van planten op kantoor zijn eindeloos. Ze zorgen voor meer concentratie, meer productiviteit en minder stress. Bovendien hebben ze invloed op je prestaties én je humeur. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de voordelen op interieurgebied. Groen op kantoor brengt de ruimte namelijk meteen meer tot leven en zorgt voor gezelligheid.

Pak het serieus aan met een muur van groen of een stellingkast vol planten, of ga voor een paar mooie plantenbakken of grote planten. Een trend die super makkelijk is door te voeren en meteen een heel ander gevoel geeft. Check bijvoorbeeld eens het kantoor van Het PR Bureau, die het begrip kantoortuin wel heel letterlijk nemen.

Niet veel daglicht op kantoor? Deze 7 planten overleven het op een kantoor zonder daglicht

Dynamische plek

Saaie kantoren met rijtjes aan bureaus en verder niets, zijn wat ons betreft verleden tijd. Zorg ervoor dat het kantoor een plek is waar werknemers zich thuisvoelen en graag komen. Dit doe je bijvoorbeeld door zithoekjes te creëeren waar collega’s even snel iets met elkaar kunnen overleggen, een pingpongtafel neer te zetten en je vergaderruimtes op te fleuren.

Kunst op de muur

Als er één ding vaak ontbreekt in kantoren is dat wel kunst. Alsof we kantoorruimtes expres ongezellig willen houden. Een trend voor 2020 is dan ook kunst op de muur en daar staan wij helemaal achter. Kunst zorgt namelijk niet alleen voor meer kleur, maar geeft een ruimte ook meer persoonlijkheid.

Een vleugje kleur

Een andere trend is het toevoegen van een vleugje kleur op kantoor. Zeg maar gedag tegen die witte saaie muren! We zien steeds vaker gedurfde en warme kleuren in huis en nu waait deze trend ook over naar het kantoorleven. Een nieuwe kleur laat een ruimte binnen mum van tijd compleet anders voelen.

Voor welke kleur je moet gaan, hangt helemaal van je wensen af. Wil je het kantoor bijvoorbeeld luxe aan laten voelen? Dan kan je het beste voor één van deze vijf kleuren kiezen.

Daglicht

We zien steeds meer in hoe belangrijk daglicht is voor een gezonde en stressvrije werkomgeving. Toch snappen we dat je niet zo makkelijk grote ramen kan creëeren in een bestaand kantoor.

Kies daarom voor glazen afscheidingen om het daglicht zo ver mogelijk te laten reiken. Vergader niet langer in een donker hok, maar neem bijvoorbeeld een kas die als meetingroom fungeert.

Kijken hoe andere kantoren dit hebben aangepakt?

  • Binnenkijken bij het indrukwekkend grote fonQ-hoofdkantoor in Utrecht
  • Boutique co-working space Mindspace heeft een fantastisch interieur
  • Vintage liefhebbers opgelet: we nemen een kijkje in het bijzondere kantoor van CANDID
  • Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

    Reageer op artikel:
    5 kantoor trends waarmee je jouw kantoor (juist nu!) een upgrade kan geven
    Sluiten