Tessa Ham
Tessa Ham Kantoor 20 aug 2020

Binnenkijken bij het groene en industriële kantoor van Active Creations

Binnenkijken bij huizen vinden we het allerleukste om te doen, maar binnen kijken bij bedrijven is misschien nóg wel leuker. Normaal gesproken brengen we per dag immers meer tijd door achter ons bureau dan thuis op de bank. Hoe zien verschillende kantoren in Nederland er uit? En kunnen we daar nog inspiratie vandaan halen voor onze eigen werkplek?

In deze nieuwe rubriek nemen we je samen met ons zusje WorkJuice mee naar de mooiste kantoren van Nederland. Vandaag nemen we een kijkje in het splinternieuwe kantoor van Active Creations.

Binnenkijken bij Active Creations

Begin augustus namen de twaalf werknemers van Active Creations intrek in hun nieuwe onderkomen. En wat voor één! Het stoere en speelse kantoor geeft perfect de indentiteit weer van het creatieve bureau dat ondernemers ondersteunt bij het versterken van hun merk. Het eerste dat opvalt, is dat het pand enorm ruim is opgezet voor de twaalf werknemers.

kantoor van Active Creations
Bron: Active Creations
kantoor van Active Creations
Bron: Active Creations

We hebben dat bewust gedaan, omdat we merkten dat we om creatief te zijn letterlijk en figuurlijk ruimte nodig hebben”, vertelt directeur Hans Winter. “Bovendien willen we dynamisch werken benadrukken.” De werknemers hebben allemaal wel een vaste werkplek, maar kunnen overal in het pand neerstrijken.

Wij geloven wel in een vaste werkplek voor iedereen, je hebt toch een soort thuisbasis nodig, maar wel met de mogelijkheid om door het pand te bewegen”, legt Hans uit. “Zoals je veel startups en techbedrijven ziet met werkplekken op de meest gekke plekken in het pand, zo willen wij dat hier ook stimuleren. Maar nogmaals, wel met je eigen plek als basis.”

kantoor van Active Creations
Bron: Active Creations
kantoor van Active Creations
Bron: Active Creations

Pand sluit aan bij Active Creations identiteit

Dit sluit perfect aan bij de Active-vibe die het bedrijf mee heeft willen nemen naar dit pand. “De Active-vibe is een losse, creatieve en gezellige sfeer”, vertelt Hans. “Om die sfeer ook in een groter pand als deze te behouden hebben we veel ontmoetingsplekken gecreëerd.”

Active Creations heeft gekozen voor een open kantoortuin, ondanks dat deze steeds vaker onder druk staat. “Wij zijn van mening dat dat niet te maken heeft met de kantoortuin zelf, maar met ons gedrag daarin. Overleggen en telefoontjes worden gestimuleerd zoveel mogelijk in een belcel of op een overlegplek te doen en niet achter je bureau. Zo stoor je je collega’s zo min mogelijk. In het pand is bovendien extreem veel aandacht besteed aan een optimale akoestiek. En dat merk je. Er heerst een serene rust op de werkvloer en elke vorm van galm of onrust wordt weggefilterd.”

Naast creativiteit is ook humor onderdeel van de Active-vibe. Dat zie je niet alleen terug in de campagnes die Active Creations maakt, maar ook in het nieuwe pand. Je kunt er af en toe een grapje herkennen.

kantoor van Active Creations
Bron: Active Creations
kantoor van Active Creations
Bron: Active Creations

Groen kantoor

Alsof je nog niet genoeg overtuigd was dat je wel in dat kantoor zou willen werken, grenst het ook nog eens aan een natuurgebied. Dat zorgt ten eerste voor een jaloersmakend uitzicht. Ook is het een logische keuze om het pand letterlijk en figuurlijk groen te maken. “Ik vond het mijn plicht als ondernemer om respect voor het aangrenzende natuurgebied te hebben”, legt Hans uit.

“Zo hebben we in het gehele pand enorm veel planten staan. Die planten geven ons zuurstof en dragen bij aan een prettig gevoel. Bovendien is alleen het noodzakelijke op het terrein bestraat, de rest is gras en zal later ook nog verder worden aangeplant”, zegt hij.

kantoor van Active Creations
Bron: Active Creations
kantoor van Active Creations
Bron: Active Creations

Maar daar blijft het niet bij, vertelt Hans: “Bij de bouw van het pand is zoveel mogelijk rekening gehouden met een duurzaam karakter. Bijna alle leveranciers en bouwpartners komen uit de klantenkring uit de regio. Bovendien is het pand volledig energieneutraal. We wekken onze eigen stroom op door middel van zonnepanelen, halen de warmte en koeling uit de grond en hebben rekening gehouden met goede isolatie en hergebruik van de warmte dan wel koeling in het pand.”

Past het interieur van jouw eigen kantoor ook helemaal in deze rubriek, of heb je andere tips voor ons? Stuur dan vooral een mailtje naar [email protected], en wie weet komt jouw kantoor volgende keer ook in deze rubriek terug.

Nog meer mooie werkplekken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Binnenkijken bij het groene en industriële kantoor van Active Creations
Sluiten